Potvrđena jeziva sumnja u slučaju Line (15) koja je nestala pre godinu dana: Osumnjičeni se ubio, nje nema

A. M.
Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: Privatna arhiva

Čak i godinu dana nakon kidnapovanja i nestanka 15-godišnje Line, francuski istražitelji i dalje nemaju odgovore na sva pitanja. 43-godišnji muškarac je glavni osumnjičeni, ali više ni on ne može da doprinese rešavanju ovog misterioznog slučaja nestanka.

Lina je želela da poseti svog dečka u Strazburu, ali na putu od kuće u ruralnom Alzasu do obližnje železničke stanice, Lina je nestala bez traga.

Godinu dana kasnije, nadležni javni tužilac potvrdio je u četvrtak, 19. septembra ono što su prijatelji i porodica dugo sumnjali: svi dokazi ukazuju na jeziv zločin.

Istražitelji su zaplenili najvažnije od njih u julu u istočnom francuskom gradu Bezansonu: ukradenu Ford Pumu koja je registrovana u Baden-Virtembergu. Istražitelji su u gepeku malog automobila pronašli dva užeta. DNK test je potvrdio da su na oba užeta tragovi nestale Line i kradljivca auta, Semjuela G.

"To sugeriše da je Lina u nekom trenutku vezana", rekao je javni tužilac Aleksandar Ševrije.

Tog jutra 23. septembra 2023. godine, Semjuel G. je navodno počinio prvi zločin - u 9.23 sati ukrao je gorivo sa benzinske stanice u blizini Friburga u Nemačkoj. Snimak sa nadzorne kamere pokazuje da je i dalje bio sam u kolima u tom trenutku.

Foto: Police

Oko dva sata kasnije i sat i po vožnje dalje, Lina je nestala u blizini svoje kuće u francuskim Vogezima. Video snimci dokazuju da je u isto vreme u gradu sa svojim automobilom bio i Semjuel G.

Zašto je navodni otmičar bio u malom gradu u francuskim Vogezima?

"Ovo pitanje ostaje bez odgovora", priznao je tužilac.

Sasvim je moguće da je Lina slučajna žrtva: tužilac pretpostavlja da je Semjuel napao 15-godišnjakinju pored puta, vezao je i potom pobegao sa njom u gepeku.

Međutim, šta se desilo sa Linom i gde je ona, ostaje misterija nakon što je osumnjičeni izvršio samoubistvo u julu ove godine.

"Previše patim, ovako je najbolje", napisao je Semjuel u oproštajnom pismu pre samoubistva.

Navodno je patio od psihičkih problema. Izvršavajući samoubistvo, izbegava suđenje i više ne može da doprinese rešavanju slučaja.

Francuski javni tužilac želi da nastavi istragu jer previše pitanja ostaje bez odgovora. Među njima je da li je Semjuel G. mogao biti odgovoran za druge zločine.

Skoro svi su izgubili nadu da je Lina i dalje živa posle skoro godinu dana od nestanka.

(Telegraf.rs)