Hrvat oteo bivšu ženu u Austriji uz pomoć sinova: Nije hteo da se vrati u domovinu bez nje

I. N.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: ALEX HALADA / APA / Profimedia

Pripadnici austrijske policije iz Linca uhapsili su državljanina Hrvatske (44) koji je uz pomoć sinova (17, 18) pokušao da nasilno odvede bivšu suprugu iz Linca u Hrvatsku.

Naime, sve se desilo nedavno kada je slučajni prolaznik vidio čoveka i dva mladića kako nasilno uguravaju ženu u automobil i sve to snimio.

Navodno, ovaj bračni par je bio razveden, ali Hrvat se nije želeo da se vrati u domovinu bez supruge. U njegovom naumu su mu pomogli sinovi, koji su zajedno sa ocem majku ugurali u automobil.

Kako je objavljeno, svedok je snimio kako je 43-godišnjakinja očigledno protiv svoje volje ugurana u automobil u južnom delu Linca. Kako je i sam rekao, nisu koristili oružje, ali su je prisilno ugurali, prenose Nezavisne.

Žena, kako navodi portal, izgleda nije imala samopouzdanja za pružanje daljnjeg otpora i, na putu prema jugu, nije pronašla priliku za bekstvo. Navodno nije imala vremena ni da druge učesnike u saobraćaju upozori na svoju situaciju.

Svedok je rekao da je bilo jasno da se nemoćna žena ne može odupreti mužu i sinovima, niti je stigla da bilo koga pozove u pomoć.

Ovaj očevidac je snimak otmice poslao policiji, koja je ubrzo krenula u poteru za automobilom sa snimka.

Uspeli su da ih lociraju južno od Graca i to nakon što su locirali mobilni telefon otete žene. U automobilu su pronašli muža, sina i otetu ženu. Stariji sin je ostao u Lincu. Oteta žena je oslobođena, a otac i sin privedeni.

(Telegraf.rs)