Zelenski: Ukrajinski plan pobede u potpunosti je pripremljen

M. M.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Zelenski: Ukrajinski plan pobede u potpunosti je pripremljen

Foto: Tanjug/AP

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je večeras da je Ukrajina već u potpunosti pripremila svoj plan pobede, a sada je najvažnija odlučnost da ga sprovede.

"Danas već možemo da kažemo da je naš Plan pobede u potpunosti pripremljen – identifikovane su sve ključne tačke, potrebni prilozi sa detaljima Plana. Sve je razrađeno. Sada je najvažnija rešenost da ga sprovedemo. Ne postoji i ne može biti alternative miru, nema zamrzavanja rata ili bilo kakvih drugih manipulacija koje će jednostavno prebaciti rusku agresiju u drugu fazu", rekao je Zelenski u večerašnjem video obraćanju, prenosi Ukrinform.

On je napomenuo da se trenutno pripremaju sastanci sa partnerima i pregovori, gde prioritet nije samo realizacija svega što je dogovoreno i što je trenutno u zastoju u logističkoj fazi, već i više strateških stvari.

"Imamo jasne zadatke u pogledu kadrovske popunjenosti timova. Sva obećanja u vezi sa PVO koja su data tokom samita u Vašingtonu još nisu u potpunosti ispunjena. I važno je – odmah, na početku jeseni, da imamo više rezultata za protivvazdušni štit", rekao je Zelenski.

On je takođe naglasio da je Ukrajini potrebna pouzdana i trajna bezbednost.

Ukrajinski mediji su preneli da su Sjedinjene Američke Države već pročitale plan Zelenskog o okončanju rata i veruju da on "može da funkcioniše".

(Telegraf.rs/Tanjug)