Preokret! Oglasio se šerif u vezi vanredne situacije uoči današnjeg Trampovog mitinga

A. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto:Tanjug/AP

"Reagovali smo na sumnjivu situaciju u Koloseom Nasu. Međutim, nije bilo validnosti da je pronađena eksplozivna naprava", rekao je za Njuzvik, zvaničnik zadužen za bezbednost, što je u suprotnosti sa prvobitnim izveštajima da je pronađen eksploziv u automobilu nedaleko od mesta gde Donald Tramp danas drži miting na Long Ajlendu.

Podsećamo, "Dailymail" je prvi objavio da je policija navodno pronašla eksploziv u automobilu u blizini mesta na kojem će Tramp održati miting. Izvori u policijskoj upravi okruga Nasau navodno su rekli novinaru "One America News Network" Džejmsu Lalinu da je mesto skupa "probijeno".

Pored toga, policajci su navodno "pronašli eksplozivnu napravu u jednom od vozila". Vozač je navodno posle toga pobegao u šumu.

"Niko nije video da li ima nešto kod sebe, samo su ga videli kako beži. Mnogo automobila sada parkira tamo", rekao izvor Lalinu prema objavi na Iksu.

Očekuje se da će hiljade fanova MAGA doći na Long Ajlend danas popodne uoči mitinga na kojem bi Tramp trebalo da održi govor. Do nove uzbune došlo je samo tri dana nakon što je osumnjičeni uhapšen zbog pokušaja atentata na Trampa na njegovom golf klubu na Floridi.

Da podsetimo, prvi pokušaj atentata na Trampa bio je 13. jula ove godine, kada je bivši predsednik ranjen u uvo.

(Telegraf.rs)