Poznato kako je umrla mala Narin (8), koju je tražila cela Turska: Njena pljuvačka pronađena u ujakovim kolima

A. M.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Privatna arhiva

Institut za sudsku medicinu potvrdio je da je mala Narin Guran (8) ubijena tako što je zadavljena, što ukazuje krvarenje u prednjem vratnom mišiću i donjoj vilici. Telo devojčice koju je tražila cela Turska, pronađeno je 8. septembra u potoku u blizini njenog sela.

Obdukcija je pokazala da je devojčica zadavljena. Pored toga, tečnost, koja je tokom davljenja izašla iz njenih usta, pronađena je na prednjem sedištu i na volanu automobila njenog strica.

"DNK pronađen u automobilu Narinog strica je tečnost koja je izašla iz njenih usta nakon njene smrti", preneo je CNN Turk.

Obdukcija Narin uključivala je prikupljanje 91 uzorka tkiva kako bi se utvrdio uzrok smrti i identifikovali potencijalni znaci zlostavljanja ili drugih kriminalnih aktivnosti. Prva forenzička zapažanja otkrila su značajno raspadanje njenog tela.

U preliminarnom izveštaju je konstatovano odsustvo vidljivih znakova traume od oštre ili tupe sile ili prostrelnih rana i bez pokazatelja unutrašnjeg krvarenja. Zbog raspadanja, u ovoj fazi je nemoguće odrediti tačno vreme smrti.

Foto: Privatna arhiva

Neki uzorci tkiva poslati su Institutu za sudsku medicinu u Istanbulu na dalju analizu. Tačan uzrok smrti biće utvrđen kroz preglede koji su u toku i na institutima za sudsku medicinu u Dijarbakiru i Istanbulu.

Uz to, uzorci zuba njene majke, Juksel Guran, koja je u pritvoru, poslati su Institutu za sudsku medicinu u Istanbulu radi upoređivanja sa tragovima ugriza pronađenim na ruci uhapšenog brata Enesa Gurana.

Uprkos pritvoru 12 osoba, uključujući njenu majku, brata i ujaka, slučaj ostaje nerešen.

Istraga o smrti Narin Guran se nastavlja dok vlasti pokušavaju da utvrde motiv i identifikuju počinioce.

Da podsetimo, telo devojčice pronađeno je 19 dana nakon što je prijavljen njen nestanak 21. avgusta.

(Telegraf.rs)