Dečak (14) sekirom ubio brata, sve šokirao motivom: Stravičan zločin potresao Austriju

I. N.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Daniel Scharinger / imago stock&people / Profimedia

Dečak (14) iz Merchofena u Štajerskoj, priznao je policiji da je u ponedeljak ubio svog 36-godišnjeg brata sekirom, a motiv je ostavio celu Austriju u šoku.

Tinejdžer je rekao da je brata napao i ubio zbog dugogodišnje svađe, a navodno su se svađali oko "kućnih poslova", rekao je portparol lokalne policije za "Heute", pozivajući se na izjavu osumnjičenog koji je smešten u pritvor. Izjava 14-godišnjaka, kako izveštava "Heute", sada će biti proverena.

Državno tužilaštvo naredilo je obdukciju, kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti 36-godišnjaka. Rodbina je u šoku i zbrinjava je tim za krizna stanja. Kako je objavila policija, dečak je koristio ukrasnu sekiru da izvrši ubistvo. Međutim, kako je utvrđeno, sekira kojom je počinjen zločin nije visila na zidu, nego je ležala negde na drugom mestu u kući.

Porparol policije Kohlbacher je za austrijski list rekao da se radi o "dekorativnoj sekiri s dva noža i drškom od 50 centimetara".

"Ali to nije sekira koja se upotrebljava za seču drva", napomenuo je.

Portparol je istakao da je 14-godišnjak svom bratu navedenom ukrasnom sekirom "naneo posekotine i ubodne rane na gornjem delu tela".

Telo 36-godišnjeg brata pronađeno je u ponedeljak u kući u Kindbergu u Štajerskoj. Hitna pomoć je u ponedeljak nešto posle 13:30 časova obavestila policiju da je u stambenoj zgradi našla osobu koja ne pokazuje znake života. Hitnu pomoć su navodno pozvali stanari nakon nekih čudnih šumova i kretanja. Na lice mesta potom je izašlo nekoliko policijskih patrola i odmah su se dali u potragu za ubicom.

Policajci i psi su nedugo nakon toga u blizini zgrade uhapsili 14-godišnjaka. Prema saopštenju policije, dečak je u rancu nosio sekiru, ukrasnu tzv. "Viking sekiru", izrađenu od metala, za koju se sumnja da je njome počinjen zločin.

Mediji navode da su braća živela u kući s roditeljima i da su obojica austrijski državljani.

(Telegraf.rs)