Političar udario rivala stolicom tokom debate, obezbeđenje odmah uletelo: Tuča emitovana uživo na TV-u

A. M.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Debata gradonačelnika u brazilskom gradu Sao Paulu pretvorila se u haos kada je jedan od kandidata napao svog rivala stolicom.

Hose Luiz Datena i Pablo Marčalo raspravljali su, a onda je Datena zamahnuo stolicom prema protivkandidatu. Sve je uživo prenosila TV Cultura. Datena je kasnije za TV Cultura rekao da je napao Marčala jer je izneo stare optužbe za seksualno uznemiravanje protiv njega, a koje su odbačene pre nekoliko godina.

"Došao je sa slučajem koji je arhiviran, koji policija nije ni istraživala jer nije bilo dokaza. Nešto od pre 11 godina što je izazvalo vrlo ozbiljnu situaciju u mojoj porodici", rekao je Datena.

Iako je izbačen iz debate, u izjavi je insistirao na tome da se ne kaje zbog svojih postupaka, piše CNN.

Marčalo je primljen u bolnicu. Njegov tim saopštio je da je primljen u bolnicu zbog mogućeg preloma u predelu grudnog koša i da je imao poteškoća s disanjem. Bolnica je rekla da je pretrpeo povredu grudi, ali i da nije bilo većih komplikacija.

Marčalo je uporedio napad stolicom s pokušajem atentata na bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa u julu i ubadanje nožem bivšeg brazilskog predsednika Žaira Bolsonara tokom izbora 2018. godine.

Objavio je fotografije napada na Instagramu uz natpis: "Čemu sva ova mržnja?"

Preostali kandidati nastavili su debatu nakon napada. TV Cultura rekla je da žali zbog incidenta i nastavila je s debatom u skladu s pravilima nakon što su se ostali kandidati složili.

Marčalov tim obećao je da će preduzeti pravne korake.

"Pabla Marčala kukavički je napao Hose Luiz Datena, koji ga je gvozdenom stolicom udario u rebra", rekao je njegov tim, dodajući da je šteta što se debata nastavila bez njega.

(Telegraf.rs)