Dve bebe nađene zakopane u istom dvorištu, mama (22) pod istragom: Niko nije znao da je trudna, užas u Italiji

A. M.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Tanjug/AP

Telo drugog novorođenčeta pronađeno je zakopano u dvorištu kuće u provinciji Parma u Italiji, nakon što je 9. avgusta u istom području pronađeno prvo novorođenče, koje je navodno umrlo nekoliko dana ranije.

Pronađeni ostaci, prema prvim istraživanjima, predstavljaju skelet bebe rođene oko 40. nedelje i izgleda da datiraju od pre više od godinu dana, zbog čega je 22-godišnjakinja, majka bebe pronađene prošlog avgusta, pod sumnjom da je izvršila dva čedomorstva.

Sumnja se da je ona možda ubila i sakrila i prvo dete.

Prema pisanju italijanskih medija, protiv majke novorođenčeta, devojčice, vodi se istraga zbog ubistva i prikrivanja leša. Navodno niko od članova porodice nije znao da je trudna, čak ni otac deteta.

Ona nije bila kod ginekologa i navodno se porodila sama kod kuće, bez ičije pomoći.

"Nije mogla sve to da uradi sama, nije moguće", rekla je Sonja, majka mladića za kog se ispostavilo da je otac bebe pronađene u bašti porodične kuće.

On je rekao da nije znao za trudnoću.

Poslednjih dana, istražitelji koji su pronašli prvo telo vratili su se u kuću i, kopajući, pronašli ostatke drugog tela. U toku je obdukcija koja treba da otkrije uzrok i vreme smrti.

Novo otkriće, prema prvim informacijama, tiče se kostiju, pa je prema tome to telo zakopano pre onog novorođenčeta pronađenog 9. avgusta. Precizno datiranje biće važno za rasvetljavanje slučaja, a oni koji su videli ostatke uvereni su da je to je veoma malo dete.

Preliminarni rezultati obdukcije tela novorođenčeta pokazali su da je u pitanju dečak koji je disao i potom umro ubrzo nakon rođenja, ali uzroci smrti još nisu razjašnjeni.

Veza između ova dva pronalaska još nije razjašnjena.

Majka novorođenčeta trenutno je jedina pod istragom i oni koji je poznaju opisali su je kao studentkinju bez posebnih problema.

(Telegraf.rs)