Potresne slike obišle svet: Uplakani otac oprašta se od porodice, za dan izgubio 3 ćerke i suprugu u Lavovu

A. M.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Tanjug/AP

Hiljade ožalošćenih okupilo se u petak u gradu Lavovu na zapadu Ukrajine na sahrani žrtava ruskog raketnog napada u kojem je poginulo sedam osoba, uključujući majku i njene tri ćerke.

Grad je praktično stao dok su se ožalošćeni, od kojih su mnogi brisali suze, a neki držali suncokrete ili bukete, okupili ispred crkve u centru Lavova gde su se uzastopno održavale sahrane.

Smrti su ostavile dubok uticaj na Lavov, koji je uglavnom bio pošteđen najgorih napada koji obično ciljaju na infrastrukturu i fokusirani su sa većim intenzitetom na istoku zemlje.

Među ožalošćenima bio je i Jaroslav Bazilevič, koji je u napadu izgubio suprugu i tri ćerke.

Obučen u crno, dok su mu na licu još vidljive povrede od napada, ušao je u crkvu uz pomoć drugog muškarca i stajao ispred kovčega svoje supruge Jevgenije (43) i ćerki Emilije (7), Darine (18) i Jarine (21). Žrtve su bile obučene u tradicionalne haljine sa venčićima od cveća na glavama.

Foto: Tanjug/AP

Stanovnici su se nizali ulicama Lavova dok su mrtvačka kola i druga vozila nosila žrtve do obližnjeg groblja, a pratilo ih je više desetina sveštenika i studenata obučenih u crno koji su nosili bele drvene krstove.

Podsetimo, napad se dogodio pre zore, a Rusi su žestoko bombardovali centar grada. Ranjeno je preko 50 civila, a brojne zgrade su urušene.

(Telegraf.rs)