Stigla još dva nalaza obdukcije žrtvi preminulih u potonuću superjahte milionera kod Sicilije

A. R.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Perini Navi Press Office Handout / Zuma Press / Profimedia

Četiri osobe koje su poginule kada je Bajezijanska superjahta potonula prošlog meseca kod obala Sicilije ugušile su se nakon što je kiseonik iscrpljen u džepu vazduha u kome su bili zarobljeni, javila je italijanska novinska agencija Ansa.

Izvršni direktor bankarstva Džonatan Blumer, njegova supruga Džudi Blumer, advokat Kris Morvilo i njegova supruga Neda Morvilo bili su među sedmoro ljudi koji su izgubili živote kada se brod potonuo tokom nasilne oluje.

Obdukcija je pokazala da niko od njih nije imao vodu u plućima, što sugeriše da se, prema izveštajima, nisu udavili.

U incidentu su poginuli i britanski tehnološki preduzetnik Majk Linč, njegova 18-godišnja ćerka Hana Linč i kuvar jahte Rekaldo Tomas.

Grupa je putovala na jahti nakon što je gospodin Linč ranije ove godine u Sjedinjenim Državama oslobođen optužbi za prevaru.

Istražitelji veruju da je kabina u kojoj su njih četvorica pronađena ispunjena ugljen-dioksidom jer se snabdevanje kiseonikom smanjilo, što je dovelo do njihove smrti, piše BBC.

Prema italijanskim medijima, ronioci koji su učestvovali u izvlačenju tela pronašli su žrtve na levoj strani kabina, što ukazuje da su pokušavali da dođu do poslednjih preostalih vazdušnih džepova dok se brod naginjao udesno tokom potonuća.

Foto: BEN GURR / AFP / Profimedia

Na četiri žrtve takođe nije bilo znakova spoljašnjih povreda.

Očekuje se da će preostale obdukcije i to - Majka Linča i kuvara Rekalda Tomasa, biti obavljene danas, a ćerke Hane u subotu.

(Telegraf.rs)