Osuđena majka koja je nad sinom (2) vršila egzorcizam: Dete mučila u poznatom hotelu, otac zvao policiju

I. N.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Shutterstock

Žena iz Moskve osuđena je na 13 meseci zatvora, a nakon što je uhvaćena kako nad sinom (2) vrši egzorcizam u jednom poznatom hotelu tokom odmora u Sočiju.

Žena je osuđena zbog mučenja maloletnog i bespomoćnog deteta, kao i zbog zanemarivanja roditeljskih dužnosti.

Prema navodima suda, žena je dete odvela u Soči i sistematski ga mučila dok je izvodila "rituale čišćenja" nad njim. Prilikom veštačenja, ustanovljeno je da je majka psihički zdrava, a na kraju je osuđena na godinu i mesec dana zatvora.

Prema navodima, majka je 2. novembra 2023. godine pronađena kako se krije u Sočiju, a čak ni svog supruga, oca deteta nije obavestila gde su. Policiju je pozvao zabrinuti muž osuđene, koji je prijavio da mu je žena sa detetom otišla na odmor i da je sa njim prekinula svaki kontakt.

Zabrinut da je njegova supruga deo sekte i da bi mogla da povredi dete, nestanak je prijavio policiji. Policija je ustanovila da se žena čekirala u jedan poznati hotel, a svom suprugu je dala potpuno drugačiju adresu.

Iz suda je saopšteno da je majka sa detetom u oktobru 2023. godine otišla na odmor, te da je 1. novembra odlučila da izvrši egzorcizam u hotelskoj sobi.

Dete je umotala u čaršave, vezala ga kaiševima, a potom je oko dečaka popalila sveće. Potom je, kako je navedeno, uzimala sveću po sveću i puštala da otopljeni vosak kaplje detetu na glavu. Majka (24) je sve vreme snimala kako muči dete.

(Telegraf.rs)