Novi, jeziv prizor kuće u kojoj je izbio požar u kojem su poginuli majka i troje dece: Dim kulja iz prozora

A. R.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Na fotografiji se vidi plamen kako izbija kroz prozor kuće dok vatrogasci pokušavaju da suzbiju vatrenu stihiju

Foto: Shutterstock

Na mrežama se pojavila fotografija koja prikazuje užasne scene tokom požara koji je navodno podmetnut u Bredfordu, a prilikom kojeg su tragično poginuli majka i troje maloletne dece.

Navodno, postoji i  video-snimk, na kojem se jasno vidi kako plamen izlazi kroz prozor kuće i čuje vrištanje građana na ulici koji su užasnuti prizorom, nemoćni da pomognu porodici.

Deca, koja su poginula u požaru, bila su uzrasta 9, 5 i godinu dana.

Policija je potvrdila da je uhapsila 39-godišnjeg muškarca koji je osumnjičen za ubistvo, a koji je podmetnuo požar.

Majka Brioni Gavit (29) je proglašena mrtvom na licu mesta. Njeno troje dece Denisti Birtl (9), Oskar Birtl (5) i 22-mesečna Obri Birtl, hitno su prebačeni u bolnicu gde su tragično preminuli.

Na fotografiji, za koju se pretpostavlja da se je nastala od snimka, vidi se ogroman plamen koji kulja iz prozora kuće. U tom trenutku, vatrogasci su već uveliko radili na sanaciji požara, piše Mirror.

Komšije i voljeni su u sredu ostavili cveće i čestitke na mestu događaja, dok je zajednica bila potresena od vesti.

"Volim vas sve, čak i više. Nedostajaćeš mi zauvek. Nedostajete, moji lepi anđeli", navodi se u jednoj poruci ostavljenoj kod ostataka kuće.

"Ovo je apsolutno razoran incident u kome su troje dece i jedna žena izgubili živote. Naše misli ostaju sa njihovom porodicom, prijateljima i voljenima",  rekao je glavni inspektor Detektiv Stejsi Atkinson, iz tima za ubistva i glavne istrage u policiji Zapadnog Jorkšira.

"Prva istraga pokazuje da je požar podmetnut namerno, a uhapsili smo jednog čoveka zbog sumnje da je izvršio ubistvo. On je danas u bolnici, teško je povređen od posledica zadobijenih povreda u požaru", dodaje detektiv.

(Telegraf.rs)