Srpski brodolomnik Nikola, koji je zarobljen u Dominikanskoj republici, dobija pasoš: Ne želi nazad u Srbiju

A. R.
Vreme čitanja: oko 2 min.

Nikolin brat bi trebalo da stigne u Dominikansku republiku u petak i donese mu pasoš

Foto: Pixabay.com/Ilustracija

Nikola Nikolić, srpski državljanin koji je ostao zarobljen u Dominikanskoj republici kada je sa dvojicom španskih prijatelja proveo 10 dana na pučini, sada želi da se vrati u Španiju.

Kaže da čeka da mu brat donese pasoš kako bi samostalno mogao da se vrati u Španiju.

Nakon 10 dana, izmučeni i iznureni momci, mislili su da im nema spasa, ali onda se pojavio brod koji im je bukvalno "spasio život". Njega, i još dvojicu momaka, preuzeo je kineski brod koji je plovio ka Dominikani.

Tih 10 dana preživeli su svašta, od pretrpljene gladi, vrućine i žeđi, do straha nakon što su ugledali ajkule, kako kažu "najveće u životu".

Nikolić se od prošle nedelje nalazi u stambenom kompleksu Haina koji je namenjen strancima bez regulisanog stanja. Međutim, kako je izvestio Hulio Karabalo, direktor za komunikacije Generalog direktorata za imigraciju, Nikola je "prebačen u sedište jer mu je tamo udobnije".

Inače, Nikola nije problematičan i lako sarađuje sa vlastima.

"Juče je kod njega otišla Ivana Gavrilović iz konzulata da se uveri da je dobro", rekao je Karabalo, piše diariolibre.com.

Međutim, pomoć koju Vlada nudi Nikoliću za sad nije po njegovoj meri.

"On je rekao da želi da sačeka brata da mu donese pasoš i da se vrati u Španiju", dodao je Hulio.

Srpski brodolomnik je radio dva meseca u Španiji pre nego što je isplovio u brodu sa prijateljima i doživeo nesreću. Zbog toga, ne želi da se vrati u Srbiju, već da nastavi tamo gde je stao - da radi u Španiji.

Nikolin brat bi trebalo da stigne u Dominikansku republiku u petak i donese mu pasoš.

Preživeo pravu dramu nakon što je čamac ostao bez goriva u okeanu

Podsetimo, Nikola je sa dva druga krenuo sa Kanarskih ostrva čamcem na pecanje, ali su u jednom trenutku ostali bez goriva. Trojica mladića su tako plutala u čamcu sve dok ih, posle 10 dana, kineski brod nije ugledao i stigao u pomoć.

Mladi Srbin otišao je da živi u Španij pre nekih dva meseca. Jednog dana su Nikola i njegovi prijatelji David i Huan odlučili da krenu na pecanje. Plan je bio da na moru provedu tri dana. Poneli su hranu, štapove i krenuli.

Brod ih je prevezao u Dominikansku republiku gde trenutno čeka svoje papire kako bi mogao nazad za Evropu.

(Telegraf.rs)