Sin izbo oca, stavio ga u gepek i pobegao iz zemlje: Uhvaćen 1.000 kilometara dalje kad mu se pokvario auto

A. M.
Vreme čitanja: oko 1 min.

On se trenutno nalazi u pritvoru u Italiji zbog sumnje na ubistvo i narednih dana bi trebalo da bude izručen Nemačkoj

Foto: Shutterstock

Muškarac iz Nemačke, koji je osumnjičen da je izbo svog oca, stavio ga u gepek i pobegao iz države, uhapšen je skoro 1.000 kilometara dalje u Italiji.

Rođaci su u ponedeljak prijavili nestanak Tobijasa A. (31) i njegovog oca Hana. Policija je pretražila njihov stan u Bavarskoj i pronašla dokaze da je došlo do zločina. Počela je potraga za beguncem.

Istražitelji su zatim saznali da je Tobijas na putu za Italiju. Praćenje mobilnog telefona i tablice na škodi u kojoj je bežao stavili su istražitelje na pravi put, dok je nadzorna kamera na auto-putu zabeležila automobil.

Uhapšen nakon što mu se pokvario auto

Međutim, do njegovog hapšenja došlo je sasvim slučajno. Kako piše Bild, njegov automobil se pokvario u italijanskom gradu Pomiljano d'Arko kod Napulja. Lokalni stanovnici zatim su uhvatili Tobijasa kako pokušava da provali u kuće, navodno je hteo da ukrade ključeve i nastavi bekstvo.

Italijanska policija je uhapsila Tobijasa, koji nije pružao otpor. Nekoliko sati kasnije pronađena je i njegova škoda. U gepeku ispod ćebeta pronađeno je telo njegovog oca Hansa.

On se trenutno nalazi u pritvoru u Italiji zbog sumnje na ubistvo i narednih dana bi trebalo da bude izručen Nemačkoj.

Za sada nije poznat motiv ubistva.

(Telegraf.rs)