Od ovoga gore ne može: Porodici poslali kovčeg s pogrešnim telom umesto sina, a onda se desilo nešto još crnje

M. P.
Vreme čitanja: oko 3 min.

Britanskoj porodici poslato je pogrešno telo nakon što im je sin preminuo u Kambodži

Britanski učitelj Kevin Najtingejl (39) preminuo je od srčanog udara u Kambodži. Međutim, na užas njegovih roditelja, telo koje su vlasti poslale nazad u Veliku Britaniju nije bilo telo njihovog sina.

Otac, koji je pokušavao da sakupi gotovo 7.000 funti kako bi telo svog sina vratili u zemlju nakon što je preminuo u Kambodži, opisao je šok kada je otkrio da su on i njegova porodica greškom dobili telo 77-godišnjeg muškarca.

Stiven Najtingejl iz Notingema rekao je da je njegov sin Kevin preminuo od srčanog udara 1. maja. Ali, njegovo telo je pronađeno tek nekoliko dana kasnije u njegovom stanu od strane kolege.

Dana 9. maja, dva policajca iz Velike Britanije su se pojavila na vratima gospodina Najtingejla kako bi mu saopštila da je njegov sin preminuo.

Šezdesettrogodišnji Stiven odmah je pozvao Kevinovu majku, Morin Tompson, pre nego što su započeli proces vraćanja tela njihovog sina preko kambodžanske firme Evergreen Funeral Services.

Telo za koje se prvobitno verovalo da je Kevinovo stiglo je u Veliku Britaniju oko 10. juna, a gospođa Tompson otišla je da ga identifikuje sa Kevinovim bratom, Šonom.

"Dobio sam telefonski poziv dok su bili tamo i znao sam da nešto nije u redu. To nije bio Kevin", rekao je gospodin Najtingejl, koji je pozajmio većinu novca kako bi repatrirao telo svog sina jer GoFundMe kampanja nije prikupila dovoljno sredstava na vreme.

"Da Morin nije pregledala telo, sahranili bismo sa Kevinovom bakom čoveka kog niko ne poznaje."

"Znamo svog sina"

Pozvao je kambodžansku firmu i rekao im: "Ovo je pošlo po zlu, ovo je užasno."

Ali firma je "samo tražila fotografije" tela uprkos tome što je gospodin Najtingejl ponavljao: "Govorimo vam, to nije naš Kevin. To je 77-godišnji čovek, nije naš Kevin."

Dodao je: "Znamo svog sina."

Telo 77-godišnjeg muškarca kremirano je u Velikoj Britaniji, a njegov pepeo vraćen u Kambodžu.

Kevinovo telo vraćeno je nedelju dana nakon što je greška prijavljena, rekao je gospodin Najtingejl. Ali onda je dobio još jedan "uznemirujući poziv" od gospođe Tompson dok je pokušavala da identifikuje svog sina po drugi put.

"To je Kevin, ali je u užasnom stanju", plakala je. Kevinovi roditelji tvrde da je njegovo telo toliko dugo ostalo nebalzamovano da je došlo do teškog raspadanja.

"Šon se samo srušio na pod. Morin je bila histerična, mogao sam da je čujem kako plače u pozadini", rekao je gospodin Najtingejl.

Veruje da je firma Evergreen Funeral Services balzamovala 77-godišnjeg čoveka misleći da je to Kevin. Kao rezultat, veruje da njegov sin nije bio balzamovan dok greška nije prijavljena.

Telo bilo "jedva prepoznatljivo", ali to nije ono najgore

Veruje da je Kevinovo telo bilo "ostavljeno sa strane" do te mere da je postalo "jedva prepoznatljivo."

Gospođa Tompson je želela da obuče Kevina za sahranu, ali pogrebnik je rekao da je "nemoguće ga obući... toliko je u lošem stanju sada, ništa se ne može učiniti."

Porodica je takođe želela da stavi neke uspomene u kovčeg dan pre sahrane.

Ali i to je moralo biti otkazano zbog stanja u kojem je Kevin bio. "Ne mogu otvoriti kovčeg, biće previše za vas", rekao im je pogrebnik.

Gospodin Najtingejl rekao je da mu je srce slomljeno jer nije mogao da vidi svog sina i oprosti se od njega.

"Želeo sam toliko da ga pogledam i kažem zbogom sine, izvini za sve, ali nikada nisam dobio tu priliku."

Iako je firma Evergreen Funeral Services vratila troškove repatrijacije Kevinovoj porodici, gospodin Najtingejl je rekao da još nisu dobili izvinjenje ili objašnjenje kako je moglo doći do pogrešne identifikacije.

Sky News je kontaktirao Evergreen Funeral Services za komentar.

(Telegraf.rs)