Njegove reči odzvanjaju: Oglasio se otac devojčice (8) koja se udavila u kampu na Halkidikuju

A. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

U sinoćnim izveštajima grčkih medija objavljeno je da je primećeno da devojčice nema tek na prebrojavanju posle ručka i za vreme popodnevnog odmora

Foto: Ustupljene fotografije/Vasilios Proveleggios

Dan posle tragedije koja se dogodila na Halkidikuju u jednom dečjem kampu kada se udavila osmogodišnja devojčica pod nerazjašnjenim oklonostima, oglasio se njen otac!

Istovremeno iz kancelarije tužilaštva je saopšteno da se zahteva mišljenje eksperata kako bi se utvrdili sigurnosni uslovi i briga koju su deca imala u kampu.

Otac devojčice, čiji identitet nije naveden, traži odgovor na pitanje kako je ona preminula. Prema verziji koju su sinoć objavili grčki mediji devojčica je u besvesnom stanju pronađena u bazenu i prvo je prebačena u dom zdravlja kasandra, nakon čega je intubirana i transportovana u bolnicu u Solunu gde je proglašena mrtvom.

"Ništa nam još nisu rekli iz kampa. Plašim se da se moje dete možda udavilo dok je bila u bazenu sa drugom decom, a da ona to nisu primetila. Ne znamo da li su deca uopšte bila pod nadzorom", rekao je potreseni otac, preneo je portal "Protothema".

Podsećamo, u sinoćnim izveštajima grčkih medija, objavljeno je da je primećeno da devojčice nema tek na prebrojavanju posle ručka i za vreme popodnevnog odmora. Deca su bila na kupanju u bazenu prepodne.

Policija je juče privela vođu grupe u kampu, koji je danas oslobođen. protiv njega je podignuta optužnica za ubistvo iz nemara. Policija je raspisala poternicu za vlasnikom kampa kako bi ga ispitali o poštovanju bezbednosnih procedura.

Ranije danas oglasila se i baka devojčice sa potresnom porukom, koju je portal Telegraf.rs takođe preneo.

(Telegraf.rs)