Devojčica molila za hranu i zagrljaj, a onda je nađena mrtva u kontejneru: Reakcija majke sve šokirala

A. M.
Vreme čitanja: oko 2 min.

Zabrinuta komšinica je rekla da je više od 20 puta pozvala službu za zaštitu dece, čak slala i fotografiju devojčice, ali da nisu ništa uradili da je spasu

Foto: Privatna arhiva

Devetogodišnja devojčica pronađena je mrtva u kontejneru u blizini njenog doma u Brazilu, nakon što je komšinica 20 puta pozvala službu za zaštitu dece zabrinuta za njeno zdravlje.

Kerolin Fereira (9) navodno je godinama bila zlostavljana od strane svoje majke, Karle Souze, koja je uhapšena u subotu, dan nakon što je njena ćerka pronađena mrtva.

Njoj je određen pritvor od 30 dana, a tužilaštvo tvrdi da ima dovoljno dokaza koji sugerišu da je majka ranije govorila o ubistvu ćerkice, prenosi Daily mail.

Fernanda Kardoso je rekla za brazilske medije da je službi za zaštitu dece više puta poslala fotografiju devojčice, ali da oni ništa nisu uradili da je spasu.

"Pozvala sam više od 20 puta, molila sam ih da to reše. Poslala sam im njenu fotografiju, sve sam im poslala. Dete je bilo na kiši, prosilo. Dolazila je i na moja vrata, molila za vodu, zagrljaj, poljubac", rekla je komšinica.

Kardoso je poslednji put razgovarala sa radnikom službe nedelju dana pre nego što je devojčica ubijena.

Telo devojčice pronađeno je u petak u velikom plastičnom kontejneru, ali nije imalo znake nasilja, prema sudskim dokumentima.

U policijskom izveštaju se navodi da je devojčica bila izložena mentalnom i fizičkom zlostavljanju.

Prema pisanju medija, majka nije pokazala nijedan znak zabrinutosti kada su je obavestili da je njena ćerka pronađena mrtva, a onda je postala uznemirena kada su policajci rekli da je ona potencijalni osumnjičeni.

Šef civilne policije Fernando Sodre rekao je da je devojčica bila napuštena, često spavala u napuštenim kolima, koja su bila blizu kuće i škole.

Otac devojčice Mateus Fereira rekao je da je ona živela sa njim prvih nekoliko meseci njenog života i onda dok nije napunila sedam godina, pre nego što se vratila kod majke.

Rekao je da nije znao da je njegova ćerka trpela zlostavljanje.

"Spavala je na ulici, jela je hranu iz smeća, komšije su mi rekle. Za to nisam znao", rekao je otac.

Istraga se nastavlja.

(Telegraf.rs)