Bivša premijerka odjurila sa bine nakon pošalice sa zelenom salatom: Gunđala u bradu dok je kupila papire

I. N.
Vreme čitanja: oko 2 min.

Žena koja će u istoriji ostati upamćena kao premijer koji se najkraće zadržao u Dauning stritu, napustila je binu nakon što je spušten sporni transparent

Foto: Tanjug/AP

Bivša britanska premijerka Liz Trus odjurila je sa bine gunđajući "to nije smešno", kada su su šaljivdžije razvile brutalni transparent sa zelenom salatom iza nje.

Sve se odigralo u trenutku dok je Trasova objašnjavala kako podržava Donalda Trampa. Dok je pričala o Trampu, iz njenih leđa se pojavio transparent na kojem je bilo ispisano "Uništila sam ekonomiju", a iznad je bila nacrtana zelena salata. Bivša premijerka nije bila ni svesna šta se događa iza njenih leđa dok se u publici prolamao smeh.

Postala je svesna transparenta tek kada je neki čovek došao na binu i zbunjeno pitao odakle baner tu. Kamere su snimile Trasovu kako se okreće, a potom i izraz čuđenja na njenom licu.

Potom je izgovorila: "To nije smešno", a onda je pokupila papire i odjurila sa bine.

Grupa "Predvode nas magarci" preuzela je odgovornost za pojavljivanje banera.

"Liz Tras je na turneji koja govori pozitivno o Trampu. Tako da smo bacili strateški pozicioniran transparent sa zelenom salatom na daljinsko upravljanje", naveli su na platformi X.

U naknadnom postu je pisalo: "Nije joj bilo smešno. Ironično, ovo se desilo nekoliko sati nakon što je gospođa Tras izrazila svoju podršku slobodi govora dok je pružala podršku šefu Iksa Ilonu Masku, koji je optužen da podiže tenzije u Velikoj Britaniji", dodali su.

Inače Liz Tras često porede sa zelenom salatom, a nakon što je morala da napusti Dauning strit. Prethodno je šale sa zelenom salatom nazivala detinjim i tvrdila da mediji ne razumeju njene ideje.

Bivši liderka Torijevaca izdržala je svega 49 dana u premijerskoj fotelji - uključujući 10 dana kada je zemlja oplakivala kraljičinu smrt. Njen mini-budžet je izazvao ogromnu finansijsku krizu koja se i sada oseća. Transparent se pojavio iza nje dok je rekla: "Podržavam Trampa i želim da pobedi... Ali, to je ono što sam rekla o aktuelnim predsednicima, mislim da prosečnom Amerikancu ne ide dobro i da ljudi glasaju za...“

(Telegraf.rs)