Nađa stradala u požaru u Grčkoj: "Zvala je i rekla da gori, tad je veza pukla"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nađa je živela i radila u Grčkoj 25 godina, a od danas je trebalo da bude na godišnjem odmoru

Foto: Tanjug/AP

Žena po imenu Nađa poginula je u stravičnom požaru koji već danima guta stotine hiljada hektara u blizini Atine. Nađino beživotno telo pronađeno je u radnji gde radila, a uoči smrti uspela je da pozove gazdu i da mu kaže da gori.

Nađa je od danas trebalo da bude na godišnjem odmoru, ali je ipak htela u ponedeljak da odradi smenu, kako bi dobila dnevnice. Bila je zaposlena u zanatskoj radnji, u kojoj je i stradala.

Veruje se da je spas pokušala da pronađe u kupatilo, uz vodu, jer upravo su tamo vatrogasci pronašli njeno ugljenisano telo.

Vlasnik zanatske radnje i dalje je u šoku zbog tragedija.

"Ona me je zvala, rekla mi je da gori. Pitao sam je: 'Pa, šta radiš tu?!', tada je veza pukla", rekao je vlasnik za grčke medije.

Ističe da je odmah krenuo da juri prema radnji, ali da nije mogao da prođe.

"Bio je opšti haos, svuda policije. Molio sam ih da me puste da prođem, ali mi nisu dali, jer je sve gorelo. Uspeo sam da se probijem oko 19.30 časova, tu je bio gradonačelnik i prišao sam mu i zamolio ga da vatrogasci dogase požar, jer je radnja i dalje gorela", priseća se vlasnik.

Kako je rekao, plamen je sve gutao unutra.

"Stigla je cisterna brzo i ugasili su... Radnici nisu bili tu, oni su otišli pre nego što se požar približio, svi osim nje. Ona je trebalo da krene u ponedeljak uveče na odmor, i da se vrati idući ponedeljak. Želela je da uzme još jednu dnevnicu. Kada me je pitala, rekao sam joj da može da odradi popodnevnu smenu, pa opet od onog tamo ponedeljka", rekao je uznemireni vlasnik.

Kaže kako je Nađa u Grčkoj živela i radila više od dve decenije.

"U Grčkoj živi i radi 25 godina, odlično je govorila jezik. Tad kad me je zvala da mi kaže da gori, mislio sam da će otići iz objekta. Veze su bile u prekidu. Nisam ni mogao da znam šta se dogodilo. Telefoni nisu radili, nisam znao da je ostala, a onda popodne mi zvoni telefon i kažu mi da Nađa nije stigla kući. Svašta mi je prošlo kroz glavu i na kraju smo je našli u kupatilu", rekao je vlasnik.

(Telegraf.rs)