Devojčica (11), koja je izbodena u centru Londona, spasena zahvaljujući reakciji čuvara: Uhapšen napadač

A. R.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Žrtvi je život spasio herojski čuvar po imenu Abdulah, koji je srušio napadača na zemlju i rvao se kako bi mu oteo nožem iz ruku

Foto: Tanjug/AP

Džoan Pintaru (32) osumnjičen je da je izboo 11-godišnju devojčicu na londonskom Lester skveru, saopštila je Metropoliten policija.

On će se pojaviti u utorak pred Vestminsterskim Magistratskim sudom, optužen za pokušaj ubistva i posedovanje sečiva.

Smatra se da povrede 11-godišnjaka nisu opasne po život.

Ubod se dogodio u prodavnici čaja TVG u srcu Leiceser skvera, u, kako se smatra, nasumičnom napadu.

"Prvo se verovalo da je povređena i majka devojčice, 34-godišnja žena, ali je kasnije potvrđeno da je devojčicina krv završila na odeći majke", navodi se, piše Metro.

Žrtvi je život spasio herojski čuvar po imenu Abdulah, koji je srušio napadača na zemlju i rvao se kako bi mu oteo nožem iz ruku.

"Bez Abdula bi definitivno bila ubijena na licu mesta. Momak je ciljao u lice i grudi mlade devojke, čak su joj i oči imale posekotine svuda oko sebe – bila je u krvi", rekao je svedok koji je želeo da ostane anoniman.

"Ali Abdul je skočio na njega i uspeo da se obuzda. Držao ga je skoro 15 minuta pre dolaska policije. Devojka bi bila odmah ubijena da on nije bio tamo", dodao je.

Abdulah je rekao da je uspeo da otrgne nož od napadača.

"Čuo sam vrisak, u tom trenutku sam video da postoji jedna osoba, otprilike u srednjim 30-im ili ranim 30-im godinama i ličilo je da je uboo dete. Skočio sam na njega, držao za ruku u kojoj je nosio nož, i samo ga spustio na pod i samo ga držao kako bi mu oduzeo nož", rekao je Adbulah.

"Onda se pridružilo još par ljudi i samo smo ga držali dok policija nije došla, trebalo je možda tri do četiri minuta da policija stigne i onda su ga samo priveli", dodao je.

(Telegraf.rs)