Pilot poginuo kada je helikopter pao na krov hotela: Detalji užasa u Australiji

I. N.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Policija je proglasila vanredno stanje oko hotela "DoubleTree by Hilton" na promenadi u gradu Kerns i evakuisala do 400 osoba nakon nesreće koja se dogodila oko 2.00 sata

Foto: Tanjug/AP

Jedna osoba je poginula, najmanje dve osobe su povređene, a oko 400 ljudi je evakuisano kada je helikopter pao na krov hotela u australijskoj saveznoj državi Kvinslend.

Prema pisanju australijskog ABC njuz portala poginuo je pilot helikoptera.

Policija je proglasila vanredno stanje oko hotela "DoubleTree by Hilton" na promenadi u gradu Kerns i evakuisala do 400 osoba nakon nesreće koja se dogodila oko 2.00 sata, izjavila je portparolka Ambulantne službe Kvinslenda (QAS).

Dva propelera helikoptera su otpala i pala na promenadu i u bazen hotela, preneo je abc.net.au.

Nesreća je opisana kao zvuk koji je podsećao na "bombu".

"Prilično je zastrašujuće čuti taj zvuk helikoptera koji pada i videti dim i vatru iz toga, mnogi gosti hotela su bili veoma nesigurni u vezi sa situacijom u tom trenutku. Postoje izveštaji da je zvučalo kao bomba. Postoji mnogo nelagodnosti u centru za evakuaciju", izjavila je Ketling Dening iz QAS.

Dve osobe iz zgrade su prebačene u bolnicu u Kernsu u stabilnom stanju.

Vršilac dužnosti načelnika policije Kvinslenda Šejn Holms rekao je da se nastavlja istraga, kao i da nema pretnje po zajednicu.

On nije mogao da komentariše brzinu helikoptera, niti da li je pilot imao dozvolu, ali ni da li je helikopter ukraden.

"Letelica je rano jutros pomerena iz hangara avijacije i to je bio neovlašćeni let", rekao je on i potvrdio da se radi o malom helikopteru, koji može da primi do četiri osobe.

Glavni komesar Australijskog Biroa za bezbednost saobraćaja Angus Mičel rekao je da još uvek pokušavaju da potvrde identitet pilota.

"Kada budemo imali identitet osobe koja je umešana, onda ćemo početi malo pažljivije da razmatramo sve stvari koje su možda doprinele onome što se odigralo sinoć, ali još je rano", rekao je on.

Foto: Wang Zhaojun / Xinhua News / Profimedia

(Telegraf.rs/Tanjug)