Tramp predložio tri debate sa Kamalom Haris, sve u septembru, čeka se njen odgovor

A. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Iz njegove kampanje je potvrđeno da su predloženi datumi četvrti, deseti i 25. septembar, za debate na televizijama Foks, NBC i ABC

Foto: Tanjug/AP

Bivši predsednik SAD Donald Tramp, koji je i zvanični kandidat Republikanske stranke za predstojeće predsedničke izbore u novembru, predložio je tri debate sa Kamalom Haris, koja će najverovatnije biti kandidatskinja Demokratske stranke.

Tramp je na konferenciji za novinare u svom odmaralištu Mar-a-Lago na Floridi, izjavio kako je predložio da se sve tri debate održe u septembru i to na različitim televizijskim mrežama

Iz njegove kampanje je potvrđeno da su predloženi datumi četvrti, deseti i 25. septembar, za debate na televizijama Foks, NBC i ABC.

"Imamo ova tri datuma i ove TV mreže. Oni veoma nestrpljivo očekuju te datume", rekao je Tramp.

On nije potvrdio da li je kontaktiran štab Kamale Haris, tj. da još nije dogovoreno održavanje debata.

Potpredsednica SAD je ranije najavila da još treba da pristane na debate sa Trampom.

"Ne znam da li će ona pristati. Ona još nije dala nijedan intervju", rekao je Tramp.

Iz kampanje bivšeg predsednika napadaju žestoko aktuelnu potpredsednicu zbog toga što nije dala nijedan intervju od kada je aktuelni predsednik SAD Džozef Bajden odustao od predsedničke kampanje.

"Radujem se debatama jer mislim da moramo da ih odradimo kako treba", dodao je Tramp, preneo je "Dailymail".

Tramp je ranije otkazao prethodno zakazanu debatu za 10. septembar za ABC Njuz jer je prvobitno bilo planirao da u njoj učestvuje Bajden. Kamala Haris je pristala na tu debatu kada je zamenila Bajdena.

(Telegraf.rs)