Uznemirujući snimak: Iranski bezbednjak slomio vrat avganistanskom tinejdžeru tokom hapšenja

M. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Društvenim mrežama kruži strašan snimak

Foto: Shutterstock

Izvori iz Irana izveštavaju da je 15-godišnji avganistanski tinejdžer pretrpeo teške povrede, uključujući slomljen vrat, kao rezultat policijske torture.

Prema ovim izvorima, kako prenosi Afghanistan International, civilni policajac u selu Apsard, u okrugu Damavand, obuzdao je Sejeda Medija držeći ga za ruke i noge, dok je drugi policajac kolenom pritisnuo dečakov vrat.

Izvori tog portala su dostavili video snimak hapšenja i napada na ovog tinejdžera, koji potiče iz provincije Daikundi u Avganistanu.

Izvor je rekao za Afghanistan International da je incident počeo kada su snage bezbednosti pokrenule niz napada na migrante u selu Apsard. U strahu za svoju bezbednost, Sejed Medi, koji ima oštećen sluh, pokušao je da pobegne, ali su ga snage bezbednosti jurile i uhvatile.

Prema ovom izvoru, policajci su uhapsili i teško mučili tinejdžera pred nekoliko žena koje su išle na posao.

Na snimku se vide dva policajca u civilu i jedan u uniformi kako pritiskaju dečaka na zemlju pored policijskog vozila.

U početku se vidi kako dva policajca svom težinom pritiskaju dečakovo telo. Jedan od njih zatim postavlja svoje koleno na Medijev vrat. Dok tinejdžer vrišti od bola, nekoliko žena u blizini takođe vrišti i pokušava da interveniše, ali ih policajci odguravaju.

Video prikazuje da posle nekog vremena dečakovi krici prestaju, a policajci ga potom odvlače u policijsko vozilo.

Jedan izvor je u belešci za Afghanistan International objasnio da su policajci odveli Sejeda Medija u pritvorski kamp, a zatim ga pustili sa slomljenim vratom.

Isti izvori su potvrdili da je tinejdžer trenutno hospitalizovan, ali njegovo tačno stanje ostaje nepoznato.

U poslednjim nedeljama došlo je do porasta pritiska iranskih bezbednosnih snaga i nekih građana na avganistanske migrante, uz brojne izveštaje o napadima na njih.

Nekoliko iranskih korisnika društvenih mreža pokrenulo je kampanju, uključujući govor mržnje protiv migranata, pod sloganom "Proterivanje Avganistanaca, nacionalni zahtev", pozivajući na deportaciju avganistanskih migranata.

PAŽNJA! SNIMAK JE UZNEMIRUJUĆ!

(Telegraf.rs)