Italijanske vlasti odlučile za zaplene miionsku imovinu ruskog biznismena

M. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

U Italiji zaplenjena imovina ruskog biznismena vredna 41 milion evra

Foto: Tanjug/AP

Poreska policija Firence zaplenila je od ruskog biznismena imovinu vrednu 41 milion evra na zahtev Specijalizovanog antikorupcijskog tužilaštva u Kijevu.

Zaplenjena imovina uključuje nekretnine i akcije kompanija koje su stečene reinvestiranjem nezakonite dobiti, prenela je Ansa, pozivajući se na izvore u istražnim organima.

Kako se navodi, ruski biznismen, čije ime nije navedeno, pod istragom je za zločine počinjene u Ukrajini, u vezi sa korupcijom javnih funkcionera, prevarom u iznosu od 60 miliona evra i pranjem novca.

Veruje se da je biznismen, između ostalog, stekao veliki i luksuzni kompleks imovine u gradu preko povereničke kompanije sa sedištem u Firenci.

Među zaplenjenom imovinom bile su akcije kompanije nominalne vrednosti od tri miliona evra i četiri nepokretnosti u vrednosti od skoro 38 miliona evra, prema izvorima za sprovođenje zakona.

Ostali detalji još nisu saopšteni.

Ministarstvo pravde Ukrajine, na osnovu prijave Tužilaštva, podnelo je tužbu Visokom antikorupcijskom sudu za uvođenje sankcija dvojici ruskih oligarha i njihovom najbližem okruženju i zaplenu njihovih sredstva.

(Telegraf.rs/Tanjug)