Obrt u slučaju smrti najlepše ruske bajkerke Tatjane: "Nije ona pogrešila kod preticanja, Turčin je kriv"

A. M.
Vreme čitanja: oko 2 min.

Oglasio se i Tatjanin otac, koji je rekao da istraga ide prema tome da je Turčin kriv za nesreću

Foto: Not supplied / WillWest News / Profimedia

Devojka iz Rusije, koja je bila poznata kao "najlepša ruska bajkerka", poginula je u nesreći u Turskoj tokom vožnje motora, dok se i dalje spekuliše kako je došlo do ove nesreće.

Do nesreće je došlo 22. jula na auto-putu od Mugle do Bodruma, kada je Tatjana Ozolina putovala motorom sa još dvojicom motociklista.

Turčin Onur Obuk rekao je da je do nesreće došlo kada je Ozolina napravila grešku prilikom preticanja kamiona koji se isprečio između njenog i njegovog motora.

"Kamion se isprečio između njenog i mog motora. Ozolina je pokušala da zaobiđe kamion i pogrešno ga sustigla, nakon čega se njen motor zakucao u moj otpozadi", ispričao je Obuk.

Prema njegovim rečima, Tatjana je kriva za nesreću, ali turski mediji sada pišu da se ipak nije tako desilo.

Prema pisanju Sabaha, Ozolina je vozila prva svoj crveni BMW, kada je usporila ispred kamiona. Turski motociklista koji je išao za njom, navodno nije video manevar i udario je u njen motor. Tatjani je kaciga odletela sa glave, njen motocikl je klizio 26 metara i odbačen je na ivicu puta.

Obukov motocikl se prevrnuo i udario u zaštitnu ogradu. Testovi su pokazali da je Obuk bio trezan u trenutku nesreće. Prema pisanju Sabaha, on je imenovan kao krivac nesreće. Obuk je hospitalizovan sa teškim povredama i pod sudskim je nadzorom, piše list.

Tatjanin otac Ivan Ozolin rekao je da istraga ide prema tome da je Obuk kriv za nesreću.

"Rekli su da je Turčin kriv. Barem istraga naginje ovoj verziji za oko 90%. Ali još ne znamo zvaničnu verziju", rekao je otac devojke.

Verzija trećeg učesnika putovanja

Prema rečima Obuka, on i Ozolina su usporili kako bi sačekali trećeg motociklistu, Sergeja Kardikova, koji je vozio iza njih, dok je Ruskinja navodno vozila iza Turčina.

Međutim, Kardikov, koji je vozio treći iza Ozoline i Obuka, rekao je na Instagramu da je samo video trenutak udara, ali da ne zna šta mu je prethodilo.

Prema njegovim rečima, Obuk je kočio, njegov motocikl se zaustavio na prednjem točku i udario Tatjanin motor u zadnji deo. Nakon toga su odleteli pored puta.

Kardikov je stao i otrčao do Ozoline, koja je ležala bez svesti pored puta.

"Osetio sam puls, Tanja je i dalje bila živa, ali bez svesti. Mnoga vozila su se zaustavila, rekao sam im da pozovu Hitnu pomoć. Vozilo je stiglo za pet do sedam minuta, ali nisu uspeli da je spasu. Puls je nestao", napisao je on i rekao da se zapravo tako sve desilo.

On je rekao da je kamera sa njenog motora misteriozno nestala, a da je njegova kamera bila mrtva.

Oproštaj od Tanje biće organizovan 28. jula na groblju Troekurovskoje u Moskvi, rekao je bajker.

Prema rečima Tatjaninog oca, nakon kremacije, njeni ostaci biće sahranjeni u njenom rodnom gradu Tara u regionu Omsk.

Još uvek nije zvanično poznato kako je došlo do nesreće u kojoj je poginula ruska bajkerka, koja je imala osam miliona pratilaca pod nalogom MotoTanya na društvenim mrežama.

(Telegraf.rs)