Vatrogasci porodili ženu na kućnom pragu, odradili posao babica uspešno: "Bebi se žurilo da izađe"

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Zvali su nas i rekli da je ženi potrebna pomoć, da je trudna, u devetom mesecu trudnoće, ne može da se kreće jer je pala na pragu kuće. Nas troje smo odmah otišli na adresu", rekli su iz vatrogasne službe

Ekipa vatrogasne jedinice Husi u Rumuniji uspela je da ostvari do sada najlepši podvig u karijeri i pomogne 31-godišnjoj ženi se porodi i na svet donese ćerkicu Paulu.

Trudnica nije očekivala da će se tako brzo poroditi i mislila je da ima vremena, ali se njena beba sa tim nije složila. Žena je bila kod kuće kada je shvatila da će se ubrzo poroditi, a vatrogasci su joj pritrčali u pomoć i uspešno odradili ulogu babice.

"Zvali su nas i rekli da je ženi potrebna pomoć, da je trudna, u devetom mesecu trudnoće, ne može da se kreće jer je pala na pragu kuće. Nas troje smo odmah otišli na adresu", rekli su iz vatrogasne službe.

Oni dodaju da su jako brzo stigli do kuće i da ih je trudnica dočekala na vratima.

"Kada nas je videla rekla nam je da se trudovi pojačavaju. Beba je bila nestrpljiva, žurila je da izađe. Nismo uspeli da je prevezemo kolima Hitne pomoći, pa sam stupio u kontakt sa medicinskom sestrom Dorinom Chirita, tako da sam uz nju ispratio sve procedure vezane za porođaj", rekao je zamenik načelnika Kristinel Andrisoi.

Nakon porođaja, žena je dobila adekvatnu negu, beba je bila očišćena, utopljena i presečena je pupčana vrpca.

"Zatim su majka i ćerka, koja je dobila ime Paula, prevezene u bolnicu", dodao je zamenik načelnika.

Vatrogasci su istakli da su ih "emocije preplavile" kada su videli devojčicu, a da su u ovom slučaju morali da primene sve što znaju.

"Ni ja, ni moje kolege, nismo imali ovakav slučaj. Imali smo velike emocije, pogotovo što je porođaj protekao u ne baš sterilnom okruženju", dodali su iz vatrogasne ekipe.

Majka i ćerka Pula se trenutno nalaze u bolnici "Dimitrie Kastrojan" u Husi.

(Telegraf.rs)