Beba bila zaključana u kolima na suncu, prolaznik video dete u mukama: Idejom zatekao i vatrogasce

A. R.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Majka se izuzetno uplašila zbog visokih temperatura i nije želela da se njenom detetu nešto desi zbog čega je alarmirala vatrogasce

Foto: Shutterstock

Jednogodišnji dečak ostao je zaključan u automobilu u italijanskom Karavađu dok je spoljašnja temperatura bila preko 33 stepena Celzijusa. Na svu sreću slučajni prolaznik je imao genijalnu ideju i uspeo je da mu spase život.

Naime, majka je dete ostavila u kolima dok je pakovala namirnice i taman što je završila, dete je uspelo da pritisne dugme za zaključavanje.

Majka se izuzetno uplašila zbog visokih temperatura i nije želela da se njenom detetu nešto desi zbog čega je alarmirala vatrogasce.

Vatrogasci su brzo stigli i razmišljali su da li da razbiju prozor. U tom trenutku se na ulici zadesio slučajni prolaznik koji je predložio drugu opciju.

Naime, on se setio da taj model automobila ima daljinsko otključavanje. Majka je pozvala muža koji je, preko aplikacije na svom pametnom telefonu uspeo da otključa automobil.

Na svu sreću, mališanu nije ništa bilo.

Kada je prošla ova krajnje neprijatna situacija, majka je objasnila da se mališan igrao sa ključevima koje mu je dala dok je pakovala namirnice koje su zajedno kupili u prodavnici.

On je pritisnuo dugme za centralno zaključavanje baš u trenutku kada je ona spakovala namirnice, zatvorila vrata i krenula ka vozačevom mestu.

(Telegraf.rs)