"Nećeš umreti na moje oči!": Policajac heroj izvukao vozača iz automobila u plamenu, opisao neverovatnu akciju

M. P.
Vreme čitanja: oko 2 min.

"Bio sam u mogućnosti da pomognem ovoj osobi, da mu spasim život i omogućim mu da doživi još jedan dan", rekao je policajac Eduardo Hernandez nakon što je spasio čoveka iz njegovog automobila u plamenu

Foto: The Colony Police Department

Policajac iz Kolonija u Teksasu dobija pohvale da je heroj zbog spasavanja čoveka iz zapaljenog automobila u petak, 19. jula, piše People.

Nepoznati muškarac je spasen iz svog automobila "Tesla" oko 1.23 ujutru. Policajci su primili poziv od svedoka Džersija Goldmana, koji je rekao za NBC 5 da je video "vozilo kako se zaglavilo između betonskih barijera."

"Odmah sam pozvao 911. I dok sam bio na telefonu sa Policijskom upravom Kolonija, plamen je buknuo ispod prednje strane vozila", rekao je Goldman za tu medijsku kuću.

Vlasti su tada krenule ka nadvožnjaku, gde su videli vozilo zaglavljeno između dve barijere nadvožnjaka.

Policajac Eduardo Hernandez i ekipa koja je prva stigla na lice mesta koristili su svoje aparate za gašenje požara kako bi pokušali da ugase plamen, ali su otkrili da automobil neće prestati da gori, rekao je Hernandez za NBC 5.

"Primetio sam da je to 'Tesla', ali tada nisam uzimao u obzir da je to bio električni automobil", rekao je on za WFAA.

Policajac, koji je u službi 19 meseci, rekao je da je odlučio da pokuša sa izvuče vozača.

"U svojoj glavi, mislio sam, neću dozvoliti da ovaj čovek umre na moje oči", rekao je Hernandez.

Na snimku kamere sa tela Hernandeza vidi se kako izvlači čoveka iz vozila. Na snimku, Hernandez trči ka vozilu u plamenu s alatom koji je sličan teškom pijuku. Tri puta je udarao u prozor dok nije pukao, a zatim je presekao vazdušni jastuk. Nakon toga, izvukao je vozača, koji je rekao policajcu da je "u redu".

"I u tom trenutku, rekao sam mu: 'Hej, hajde, moraš izaći, tvoj auto gori'", rekao je Hernandez za NBC 5. "Počeo je da pruža ruke kroz prozor. Zgrabio sam ga i počeo da ga izvlačim iz vozila."

Nakon što je čovek bio izvučen na sigurno, policajci su ga odveli dalje od vozila. Nekoliko minuta kasnije, automobil je skroz bio u plamenu.

Vozač je prevezen u lokalnu bolnicu sa povredama, ali se oporavljao. Drugi policajac na licu mesta je prevezen u bolnicu zbog zbog udisanja dima i očekuje se da će se potpuno oporaviti. Ostale policajce su pregledali lekari hitne pomoći na licu mesta i procenjeno je da su sposobni da se vrate na dužnost.

Goldman je objasnio da je bez pomoći policajaca, "posebno policajca Hernandeza", ishod mogao biti "neverovatno drugačiji".

Hernandez je rekao za WFAA da veruje da bi, da su policajci stigli "malo kasnije, ili da ta osoba nije bila tu da prijavi nesreću, ishod verovatno bio drugačiji."

Njegova obuka i vera u boga su ga vodili, rekao je za NBC 5.

"Zahvaljujući tome, bio sam u mogućnosti da pomognem ovoj osobi, spasim joj život i omogućim da doživi još jedan dan", rekao je Hernandez.

"Tako da se zbog toga osećam kao da sam napravio razliku, definitivno u nečijem životu", zaključio je on.

Evo kako je izgledala ta akcija spasavanja:

(Telegraf.rs)