Mlada pilotkinja poginula nakon što su skajdajveri iskočili iz njenog aviona: "Bio sam u tom avionu"

A. P.
Vreme čitanja: oko 2 min.

U pitanju je iznenadna nesreća, a Nacionalni odbor za bezbednost saobraćaja pokrenuo je istragu

Foto: Shutterstock

Mlada pilotkinja poginula je u iznenadnoj nesreći ubrzo nakon što su padobranci skočili iz njenog aviona! Kako je preneo "Independent", nesreća se dogodila na severu američke države Njujork.

Kancelarija šerifa okruga Nijagara potvrdila je da je Melani Džordž (26) poginula dok je bila za komandom svog aviona, jednomotorne Cesne, koja se srušila na "Niagara Scenic Parkway" oko 30 kilometara od Nijagarinih vodopada u subotu.

Pilotkinja je pokušavala da prizemlji avion kada se nesreća dogodila.

"Srušila se van parka, gledano na zapad prema Fort Niagara, gde je bilo puno fudbalera", rekao je Majkl Filiceti, okružni šerif za "WIVB" i dodao:

"Imali smo sreće gde je pala. To je nesrećni incident".

Nacionalni odbor za bezbednost saobraćaja pokrenuo je istragu. Žrtva je radila za "Skydive the Falls". Jedan od skajdajvera Džefri Voker, rekao je da je iskočio iz njenog aviona oko 30 minuta pre nego što se letelica srušila.

"Sve je bilo odlično. Bilo je odlično vreme, slab vetar, veoma tih vetar. Svi su bili uzbuđeni. Svi su bili dobro raspoloženi", rekao je on i naveo da misli da je nešto pošlo po zlu nakon što su oni iskočili.

"Nije baš kao da avioni za skajdajving padaju sa neba jednom nedeljno i vi to srećom izbegnete. Ovo je slučajna nasreća, nešto je pošlo naopako".

Voker je rekao da je shvatio da je bio blizu smrti tek kada je video šta se zapravo dogodilo.

"Iz nekog razloga, Bog me ostavio na Zemlji i samo sam blagosloven što sam još uvek tu. Samo je jeziv osećaj da sam bio u tom avionu bukvalno pola sata pre nego što se srušio. Zašto se nije srušio sa nama u njemu? Zašto se nije srušio sa više ljudi na njemu? To je nadrealno".

Voker je Melani Džordž opisao opisao kao dobru pilotkinju, koja je bila odlična u svom poslu.

Njen otac Pol Džordžer, objavio je saopštenje na Fejsbuku nakon njene smrti.

"Prijatelji i porodico, moj život kakav poznajem završio se danas. Moja voljena ćerka, moj najbolji prijatelj i jedno od dva svetla mog života iznenada je preminula danas", napisao je on i objavi i nastavio:

"Melani je bila pilot, na pragu ostvarenja svog sna da leti za aviokompanije. Radila je ono što je volela, leteći za lokalnu kompaniju za padobranstvo kada se njen avion srušio. Ispustila je putnike i letela je nazad da uzme drugu turu padobranaca kada se srušila. Keli, Tim i ja smo slomljei. Imala je samo 26 godina".

(Telegraf.rs)