Muškarac umro nakon tuširanja u hotelu, temperatura vode bila čak 65 stepeni: Porodica dobila ogromnu odštetu

A. M.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Iz kade su ga izvukli partneri sa kojima je bio u sobi kada su čuli njegovo vrištanje

Porodica muškarca iz Tenesija, koji je preminuo od zadobijenih povreda nakon što se tuširao u hotelu vodom čija je temperatuta bila čak 65 stepeni Celzijusa, dobila je odštetu od dva miliona dolara.

Aleks Kronis (76) preminuo je 19. juna 2022. godine nakon što se istuširao u hotelu u Kentakiju 19. novembra 2021. godine.

Njegova porodica je 3. jula dobila više od 2 miliona dolara za troškove lečenja i sahrane nakon što je podnela tužbu protiv vlasnika hotela Econo Lodge i kompanije Aspin koja je upravljala hotelom.

Do incidenta je došlo dok je bio na poslovnom putu.

Prema tužbi porodice, voda je izazvala opekotine trećeg stepena kod Kronisa. On se navodno onesvestio u kadi kada je vrela voda pala na njega, a dvojica kolega koja su bila sa njim u istoj sobi izvukla su ga napolje kada su čule njegov vrisak.

Sledećeg dana, on i njegovi saradnici su prisustvovali festivalu i prodavali hranu pre nego što je odveden u bolnicu.

Iako su mu lekari rekli da odmara nakon puštanja iz bolnice, on se ipak vratio na posao.

Dva dana kasnije ponovo se javio u bolnicu gde je ostao oko pet meseci.

Kronis je podvrgnut višestrukim procedurama presađivanja zbog svojih intenzivnih opekotina, a takođe je lečen od nespecificiranih zdravstvenih stanja povezanih sa incidentom, navodi se u tužbi.

U aprilu 2022. godine njegovo stanje se stabilizovalo dovoljno da ga prebace u rehabilitacioni centar, međutim, zdravlje mu se nije poboljšalo.

Do juna 2022. godine prebačen je u drugu bolnicu, ali je podlegao povredama i preminuo.

Prema odluci suda u Tenesiju koji je razmatrao tužbu porodice preminulog, vlasnik hotela "nije obezbedio adekvatan pregled i održavanje kako bi soba bila dovoljno bezbedna za goste".

Prema presudi izdatoj 3. jula, šteta je iznosila 1,3 miliona dolara za medicinske troškove, 250.000 dolara za moralnu štetu, 16.000 dolara za pogrebne troškove i 500.000 dolara za kompenzaciju štete.

(Telegraf.rs)