Prijatelji Bogdana koji se utopio u reci Brenta otkrili poslednje trenutke njegovog života: "Tu se utopio"

A. R.
Vreme čitanja: oko 1 min.

"Bogdan je insistirao da idemo na plažu i na kraju smo otišli. Kada smo stigli, stavili smo noge u vodu i bila je kao led. Svi smo bili na obali", rekao je Bogdanov prijatelj koji je dodao da bi njegov drugar sledeće nedelje proslavio 30. rođendan

Foto: Facebook

Tela Rameša Ganegedare i Stefana Bogdana Kristojua pronađena su u vodama reke Brenta u Padovi, a bol prijatelja, koji su bili svedoci tragedije, ne jenjava.

Kako su prijatelji Bogdana rekli za italijanske medije, slučajno su taj dan došli na reku. Oni su prvobitno krenuli na bazen, ali je bio pun zbog čega je odluka pala da odu na plažu.

"Bogdan je insistirao da idemo na plažu i na kraju smo otišli. Kada smo stigli, stavili smo noge u vodu i bila je kao led. Svi smo bili na obali", rekao je Bogdanov prijatelj koji je dodao da bi njegov drugar sledeće nedelje proslavio 30. rođendan.

Dodao je i da je pre devet godina izgubio majku, pa oca. Nije imao devojku, okružen je bio prijateljima koji su mu bili kao porodica.

Tela dvojice mladića pronađeni su u roku od nekoliko sati nakon što ih je struja odvukla u nedelju popodne.

Bogdan, hrabri državljanin Rumunije, uskočio je u reku Brentu, kako bi spasio 23-godišnjeg državljanina Šri Lanke koji se davio.

Međutim, struja je bila prejaka i odvukla ih je. Njihova tela pronađena su na dubini od četiri metra, uzvodno od mesta gde su ih svedoci videli da nestaju.

"Videli smo da je stigao do Rameša i mislili smo da je uspeo, videli smo da su se uhvatili za ruke, ali nakon nekoliko sekudni, razdvojili su se", rekao je Bogdanov drugar koji se sa njim takmičio u obaranju ruke.

"Onda smo videli Rameša kako tone, a na kraju i našeg prijatelja. Odupirao se do kraja, tražio pomoć, govorili smo mu da legne na stomak i pokuša da se održi na površini. Pokušali smo da mu pomognemo bacajući mu predmete za koje bi mogao da se uhvati, ali ništa. Na kraju je posle nekog vremena nestao", objasnio je prijatelj.

(Telegraf.rs)