Devojčice slatka, život je bio pred tobom: Beživotno telo male Silije nađeno u šumi, mamin dečko uhapšen

E. S.
Vreme čitanja: oko 2 min.

Telo deteta pronađeno je pored automobila osumnjičenog u šumi, a on je uhapšen nedaleko odatle

Foto: Profimedia

Telo šestogodišnje devojčice koja je nestala u blizini Ruana u Francuskoj pronađeno je u noći između petka i subote, nekoliko sati nakon što je pokrenut policijski sistem upozorenja o otmici. Majka devojčice pozvala je policiju u petak oko 18 sati i prijavila da ju je partner napao nožem.

Ona je ispričala da je uspela da pobegne iz kuće, ali da je njen partner, koji nije otac devojčice, ostao unutra sa detetom. Kada je policija došla na lice mesta, kuća je bila prazna. Tada je aktiviran sistem uzbune o otmici i mobilisano je više od sto pripadnika žandarmerije i drugih policijskih odeljenja, kao i psi tragači i helikopter.

"Silija, stara šest godina, evropskog tipa, srednje dužine tamnosmeđe kose, smeđih očiju, u crnoj haljini jednoroga, veličine 110 centimetara, nestala je iz svog doma u Sent Martinu del Ifu, dvadesetak kilometara severozapadno od Ruana nešto pre 18 časova. Verovatno ju je oteo partner njene majke, muškarac star 42 godine, visok 180 centimetara, veoma mršave građe, smeđe kose, plavih očiju. Vozi tamnoplavi 'golf' registarske oznake 7189 BM 76", bilo je navedeno u saopštenju za javnost o upozorenju o otmici.

Oteta devojčica; Foto: Handout / AFP / Profimedia

Lokalni stanovnik, koji je video informacije o otmici, pronašao je automobil otmičara nešto posle 22 sata. Telo deteta policija je pronašla u šumi u blizini vozila osumnjičenog.

Ministarstvo pravde je u subotu, oko jedan sat posle ponoći, na svom nalogu na drutšvenoj mreži X (nekadašnji Tviter) objavio ukidanje sistema za upozorenje na otmicu i objavilo informaciju da je pronađeno telo deteta.

Pronađen osumnjičeni

Osumnjičeni, za kojim je policija aktivno tragala, uhapšen je u subotu ujutru.

Policija je oko 6 sati ujutro pronašla i uhapsila osumnjičenog i to u blizini mesta na kom je otkriven njegov automobil u šumi, saopšteno je iz policije.

"Značajni policijski resursi" angažovani su u potrazi za osumnjičenim koji je bio u bekstvu", navedeno je juče u saopštenju tužilaštva.

Tužilac je pozvao meštane da budu oprezni i istakao da svako može da pomogne u napretku istrage ili hapšenju.

Osumnjičeni za ubistvo; Foto: Handout / AFP / Profimedia

Iako nije bilo prijava za porodično nasilje, izvor blizak istrazi navodi da je osumnjičeni odranije poznat pravosudnim organima zbog problematičnog ponašanja.

Majka devojčice, koja je bila žrtva prvog napada, trenutno je hospitalizovana, ali nije u životnoj opasnosti, navedeno je iz tužilaštva.

(Telegraf.rs)