Uhapšen muškarac za kog se sumnjalo da je zbrisao u Crnu Goru uoči hapšenja: Krio se u fioci kreveta

A. M.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Kod sebe je imao i pozamašnu količinu novca

Foto-ilustracija: Shutterstock

Đakomo Bocoli (39), osuđen za ubistvo ujaka Marija i za kog se sumnjalo da se možda krije u Crnoj Gori, uhapšen je u Sojanu u Italiji.

Bocoli je osuđen na doživotnu kaznu zatvora zbog ubistva ujaka 8. oktobra 2015. godine u provinciji Breša, ali je pobegao nakon presude i nestao.

Italijanska policija ga je pronašla u njegovoj vili u Sojanu na jezeru Garda.

"Pronašli smo ga kako se krije u fioci kreveta. Imao je 50.000 evra kod sebe", rekli su nadležni nakon hapšenja.

Tužilac Frančesko Prete rekao je na konferenciji za medije da su znali da je sa partnerkom i sinom pobegao u Španiju, a zatim se vratio u Italiju.

Istražitelji su ispitali i njegovog 9-godišnjeg sina, koji je potvrdio reči svoje majke, da se otac pozdravio sa njima u Marbelji u Španiji, odakle je zatim pobegao.

Italijanski mediji spekulisali su ranije da je Bocoli pobegao u pravcu Crne Gore ili Albanije, a tamošnja policija nije ni demantovala niti potvrdila ove navode.

Kada je policija stigla u Bocolijevu kuću da ga odvede u zatvor, u njoj nikog nije bilo, pa je za njim raspisana međunarodna poternica

Bocoli će provesti čitav život iza rešetaka jer je ubio svog ujaka Marija Bocolija u oktobru 2015. godine. Navodno je ujaka ubio zbog svađe oko novca i položaja u porodičnoj firmi.

(Telegraf.rs)