Muž izbo i zapalio ženu dok su deca gledala: Preživela pukom srećom, porodica traži te ljude da im se zahvali

M. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Zakari Mauel suočava se sa više optužbi nakon što je navodno napao svoju suprugu, Tes Troter

Foto: Instagram/tessa mowel

Vlasti u Tenesiju kažu da je muž izbo svoju suprugu i zapalio je, ali su dobri Samarićali spasili ženu, rekli su iz njene porodice, prenosi časopis People.

U saopštenju za javnost Biroa za istrage Tenesija (TBI) navodi se da je Zakari Mauel (28) napao svoju suprugu uveče 1. jula.

Policajci koji su stigli na lice mesta pronašli su ženu sa višestrukim ubodnim ranama i prevezli je u bolnicu. Mauela su kasnije uhapsili agenti TBI-a pod optužbama za pokušaj ubistva prvog stepena, paljenje, teški napad i porodično nasilje.

Nije odmah jasno da li je Mauel izjasnio o optužbama ili angažovao advokata.

Žrtvu je kasnije identifikovala njena porodica kao Tes Troter. Njena sestra Tori Troter napisala je na stranici GoFundMe, pokrenutoj da bi se pokrili medicinski troškovi, da se napad dogodio pred malom decom para, koja su "gledala i molila" napadača da prestane.

Majka žrtve, Tina Troter, rekla je da su dve osobe naišle na požar u kući dok su bile u blizini. Prema majčinim rečima, taj par je ugasio vatru koja je zahvatila Tesu, spasivši joj život.

"Bog vas blagoslovio, i javiću vam se čim moja porodica sazna ko ste", rekla je Tina. "Naša porodica vam je toliko zahvalna jer bez vas ne bi bila živa danas."

Prema policijskim dokumentima podnetim sudu Mauel je prišao policajcu koji je odgovorio na mesto događaja i rekao: "Ja sam to uradio. To sam bio ja."

Stranica GoFundMe navodi da je Tesa ostala paralizovana od struka naniže i da je zadobila opekotine trećeg stepena kao rezultat napada. Polomljena su joj sva rebra, a zadobila je i devet ubodnih rana.

"Tesa je najsnažnija osoba koju znam", napisala je njena sestra na stranici. "Ona i njeni dečaci nisu zaslužili ovu torturu!"

(Telegraf.rs)