Raste broj žrtava ruskog napada u Kijevu: Zabeležene nove eksplozije

A. R.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Pacijenti dečije bolnice pogođene ruskom raketom evakuišu se u opštinske bolnice u gradu, rekao je gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko, prenosi Unijan

Foto: Tanjug/AP

Nakon jutrašnjeg ruskog napada na Kijev, u gradu su zabeležene nove eksplozije, a broj žrtava prvog napada porastao je na 10, dok je povređenih najmanje 35.

Pacijenti dečije bolnice pogođene ruskom raketom evakuišu se u opštinske bolnice u gradu, rekao je gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko, prenosi Unijan.

Kao rezultat raketnog udara u regionu Dnjepra, oštećena je višespratna zgrada medicinskog centra, a u napadu su ubijene četiri osobe i još tri su ranjene, saopštile su lokalne vlasti.

Najmanje tri osobe su poginule u gradu Pokrovsk na istoku Ukrajine u jutrošnjem ruskom raketnom napadu, izjavio je regionalni guverner i dodao da je raketom pogođen i jedan poslovni objekat.

Ruske snage su jutros izvele veliki raketni napad i na grad Krivi Rog u centralnoj Ukrajini, u kojem je poginulo 10 ljudi, a ranjena je 31 osoba, saopštile su lokalne vlasti.

Pogođeno je više zgrada, uključujući administrativne zgrade i industrijske pogone, navedeno je u saopštenju.

(Telegraf.rs/Tanjug)