Stefan sa ženom raskomadao i stavio u bure mentalno ometenu ženu, tretirali je kao roba? Užas u Nemačkoj

M. P.
Vreme čitanja: oko 2 min.

Među jezivim detaljima do kojih je došao Bild navodi se da su istražitelji zaplenili testeru, dasku i plavo bure od 200 litara. U to bure su H. i P. navodno stavili telo žene – nakon što su joj odsekli noge

Ilustracija: Pixabay

Nezamisliv zločin potresao je mali komšiluk nemačkog grada Lauterbahera, Vernge, u kom živi oko 230 stanovnika, piše Bild.

Nad komšiluk su se nadvile mračne sumnje kada je otkriveno da je jedan par raskomadao telo žene i stavio delove u bure. Meštani se sada pitaju da li je žrtva bila čak i neka vrsta robinje.

Specijalna jedinica nemačke policije (SEK) pretraživala je u sredu ujutru od 6 sati imanje u okrugu Fogelsberg satima. U pitanju je roditeljska kuća kuvarice Katje H. (43), koja tu živi sa svojim partnerom Stefanom P. (58).

Par je juče izveden pred istražnog sudiju. Sumnja se da su ubili svoju stanarku (55), koja se od februara vodi kao nestala.

Među jezivim detaljima do kojih je došao Bild navodi se da su istražitelji zaplenili testeru, dasku i plavo bure od 200 litara. U to bure su H. i P. navodno stavili telo žene – nakon što su joj odsekli noge.

Još tokom prošlog vikenda došlo je do policijske intervencije na imanju, pošto su komšije prijavile policiji glasnu svađu.

Bivši stanar imanja rekao je policiji da je do početka godine na imanju živela žena sa mentalnim problemima. Par ju je zlostavljao, a onda je iznenada nestala.

Zbog toga je u sredu Tužilaštvo u Gisenu naredilo pretragu.

Prema rečima nekoliko komšija, socijalna služba je posredovala u smeštaju stanara kod osumnjičenog para, ili je služba delimično ili potpuno plaćala stanarinu – a od tih prihoda su H. i P. živeli.

"Kako izgleda kod njih, čini se da niko iz službe nikada nije dolazio u kontrolu", rekao je drugi komšija za Bild.

Komšinica Kerstin (62) rekla je za nemački list: "Žena je imala tako lep osmeh. Tretirali su je kao kućnu pomoćnicu. Morala je da čisti, pere sudove i donosi cigarete. To se čulo napolju. To je bilo nehumano."

U četvrtak popodne protiv oboje je izdat nalog za pritvor zbog zajedničkog ubistva. Dalje istrage bi mogle otkriti i motiv za ubistvo, objašnjava Tomas Hauburger, glavni tužilac u Gisenu.

"Oni negiraju optužbe i ne daju nikakve izjave", rekao je on.

Prema informacijama Bilda, mrtva žena je iz okruga Fogelsberg, a živela je nekoliko meseci kod osumnjičenog para i poznavala ih je nekoliko godina. Moguće je da su rođaci verovali da je ona u dobrim rukama.

"Verujemo da je došlo do zlostavljanja, što je dovelo do ubistva", rekao je tužilac.

"Nemamo reči za ovo. Ovde se svi poznajemo. Ovo nas sve jako pogađa", zaključila je komšinica Kerstin.

(Telegraf.rs)