Platio prostitutki 2.000 dolara za odnos, pa je udavio: "Tukao je 10 minuta, a onda pozvao policiju"

A. R.
Vreme čitanja: oko 2 min.

"Po izlasku iz hotela pozvao je policiju da prijavi predoziranje", navodi se u policijskim dokumentima

Prostitutka iz Las Vegasa Larisa Garsija (30) ubijena tokom odnosa sa klijentom za koji joj je plaćeno 2.000 dolara.

Osumnjičeni Džejson Kendal (35) je ugovorio odnos sa Larisom, a kada mu je ona tražila dodatnu isplatu, muškarac se razbesneo i "davio je 10 minuta nakon čega je imao seks sa njom".

"Džejson je rekao da je Larisa zahtevala dodatnu isplatu zbog čega ju je Džejson udario. Udarao ju je u lice i 'davio deset minuta' a 'onda je imao seks sa njom'. Nakon seksa sa Larisom, Džejson je rekao da ju je 'odvukao od vrata i otišao'. Po izlasku iz hotela pozvao je policiju da prijavi predoziranje", navodi se u policijskim dokumentima.

Anonimni čovek, koji je identifikovan kao Kendal, pozvao je 911 i prijavio predoziranje u hotelskoj sobi. Policija je alarmirala obezbeđenje koje je ženu zateklo na podu sa posekotinom na vilici.

Hitna pomoć je nesrećnu ženu smestila u bolnicu Spring Valej. U krvi Larise nisu otkriveni alkohol ili droga zbog čega je predoziranje odmah isključeno kao mogući uzrok smrti.

Umesto toga, lekari su sumnjali da je Garsija žrtva podlegla povredma koje su uočene tokom pregleda.

"Nakon pregleda uočeno je da je žena napadnuta. Mislili smo da se radi o predoziranju, ali ona ne reaguje na Narcan ili bilo koji od tih lekova", rekla je medicinska sestra 15 minuta nakon što je Larisa hospitalizovana.

Larisa je u bolnici bila nedelju dana nakon čega je preminula, a tada je utvrđeno da je žena "zadavljena".

Policija je saznala da je rezervaciju sobe napravio Džejson zbog čega su ga odmah tretirali kao osumnjičenog. U prilog tome govore i snimci sa nadzornih kamera gde se jasno vidi da se Larisa našla sa Džejsonom tog dana oko 16 časova.

Garsija je bila samohrana majka dvoje dece, rekli su njeni prijatelji za 8Nevs. Na GoFundMe prijatelji su opisali ženu kao "jarko svetlo u svim našim životima, puna ljubavi i smeha".

Kendal je vojni veteran, prenosi dailmail.co.uk, a pred sudom se prvi put pojavio u subotu 28. juna. Navodno je priznao da je ugušio Garsiju 12. juna. On se sada nalazi u pritvoru bez kaucije i suočava se sa optužbama za ubistvo, seksualni napad i zlostavljanje.

(Telegraf.rs)