Majka devojčice (7) koju je ugušio pesak apeluje na roditelje: Ove savete morate primeniti na plaži

A. R.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Spasilačke ekipe su na licu mesta zatekle dečaka zatrpanog do grudi, dok je devojčica bila zarobljena ispod peska

Foto: GOFUNDME / Planet / Profimedia

Roditelji sedmogodišnje devojčice, koja je umrla nakon što ju je zatrpao pesak na plaži na Floridi, pokrenuli su nacionalnu kampanju kako bi sprečili slične tragedije u budućnosti.

Sloan Matingli je pomagala svom bratu Madokou da iskopaju rupu na plaži kada se velika količina peska srušila na njih u februaru ove godine.

Spasilačke ekipe su na licu mesta zatekle dečaka zatrpanog do grudi, dok je devojčica bila zarobljena ispod peska.

Spasioci su koristili potporne daske kako bi sprečili da se više peska uruši, a lopatama su pokušali da izvuku decu napolje.

Devojčica je navodno bila zakopana u jami dubokoj 1,8 m (5 stopa 11 inča) oko 20 minuta. Njen brat je takođe prebačen u bolnicu, ali je bio u stabilnom stanju.

Sloanova majka Tereza ​​i otac Džejson sada su pokrenuli kampanju podstičući porodice da grade zamkove od peska kada su na plaži umesto da kopaju potencijalno opasne rupe.

"Sloanovo nasleđe je njeno srce i duh, ali je i ovo. Molim vas, čuvajte se i ne oklevajte da progovorite", rekla je devojčicina majka.

Kampanja "Zamci od peska za Sloan" pruža posetiocima plaže savete kako bi sprečili da odrasli ili deca budu zatrpani peskom.

Majka upozorava da se "rupe od peska mogu brzo srušiti" i savetuje ljudima da "izbegavaju kopanje dublje rube od visine kolena najniže osobe u vašoj grupi", piše Sky news.

Posetiocima plaže se takođe savetuje da popune rupe nakon što "završe sa igranjem" kako bi pomogli da drugi ljudi budu bezbedni. Takođe se pozivaju porodice da ne dozvole deci da stavljaju pesak u usta.

(Telegraf.rs)