Jordanska policija pronašla eksploziv u stanu u blizini vojnog aerodroma

M. M.
Vreme čitanja: oko 1 min.

U saopštenju nije navedeno da li policija sumnja da je eksploziv povezan sa terorizmom niti da li je neko uhapšen i o kolikoj količini eksploziva je reč

Foto: Tanjug/AP

Policija u Jordanu saopštila je danas da je otkrila i detonirala eksploziv koji je bio uskladišten u naseljenoj stambenoj zoni u Amanu u blizini vojnog aerodroma koji koriste avioni američke vojske.

Eksploziv u naselju Marka detoniran je na licu mesta nakon evakuacije tog područja, navodi se u saopštenju, preneo je Rojters.

U saopštenju nije navedeno da li policija sumnja da je eksploziv povezan sa terorizmom niti da li je neko uhapšen i o kolikoj količini eksploziva je reč.

Dodato je da će više detalja biti objavljeno kada istraga bude završena.

Eksploziv je otkriven nakon što su organi civilne zaštite stigli u stan nakon eksplozije za koju se prvobitno verovalo da je izazvalo curenje gasa.

"Sve ukazuje na to da je reč o terorističkom aktu i incidentu koji je u vezi sa radikalnim grupama", rekao je bivši brigadni general jordanske obaveštajne službe Saud Al Šarafat.

Američki saveznik Jordan ima više od 3.500 američkih vojnika koji su stacionirani u nekoliko baza i, otkako je u oktobru izbio rat između Izraela i palestinskih militanata u Gazi, Jordan je sve više na meti grupa koje podržava Iran, a koje deluju u susednoj Siriji i Iraku.

Prošle godine, Jordan je naveo da je osujetio mnoge pokušaje krijumčarenja oružja od grupa koje su povezane sa proiranskim grupama u Siriji. Iran je negirao da stoji iza takvih pokušaja.

(Telegraf.rs/Tanjug)