Baka deteta iz vrtića u koji je išla mala Sofija pismom digla buru: "Ne osuđujte babu koja ju je zgazila"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Baba, koja je upravljala "mečkom", sva u šoku je tvrdila da nije videla malu Sofiju i njenu baku, a sada se oglasila i baka deteta koje je sa Sofijom išlo u vrtić i apelovala je na javnost i medije da "babu iz mercedesa ne osuđuju"

Foto-monzaža: Nelson Hasanpapaj/Lapresse/Shutt / Shutterstock Editorial / Profimedia, Shutterstock

Tragična smrt male Sofije, stare svega 18 meseci, koja je poginula na parkingu vrtića u Breši kada ju je "mečkom" pregazila baba koja je došla po svoje unuče, potresla je ne samo Italiju, već čitav svet. Mala Sofija je držala svoju baku za ruku kada je na njih dve naleteo "mercedesov" džip, kojim je upravljala žena (75), koja je jurila slobodno parking mesto.

Kamere su snimile trenutak u kojem džip ne usporava iako su se mala Sofija i njena baka našle na putu, već devojčicu gazi i istovremeno udara Sofijinu baku, koja je dete čvrsto držala za ruku.

Baba, koja je upravljala "mečkom", sva u šoku je tvrdila da nije videla malu Sofiju i njenu baku, a sada se oglasila i baka deteta koje je sa Sofijom išlo u vrtić i apelovala je na javnost i medije da "babu iz mercedesa ne osuđuju".

Maloj Sofiji nije bilo spasa Foto: Privatna arhiva

Njeno pismo privuklo je veliku pažnju javnosti.

"Danas cela naša škola tuguje. Dogodilo se ono što nikad nije smelo da se dogodi. Ono što niko nije trebalo da vidi, nažalost je video. I ja sam baka. Toliko dana sam provela na tom parkingu. Zaista se molim da niko ovih dana nije osuđivao ovu baku, ili bilo koga drugog koji se našao u sličnoj situaciji, jer to samo dodatno povređuje dve porodice. Samo možemo da naučimo da pažnje nikad dovoljno i moramo, kao odrasli, da prihvatimo da zlo nikad ne može da se zaustavi. Bol može biti deo našeg života iako nikad to ne bismo poželeli našoj deci. Kao vernik, molim gospoda da porodice koje je pogodila ova tragedija jednog dana pronađu mir. Ko god može, nek mi se pridruži u molitvi, prvenstveno za našu decu. Hvala vam! Jedna baka", stoji u pismu koje je stiglo u redakciju lokalnog medija u Breši.

(Telegraf.rs)