Da li su kamere snimile poslednje trenutke života malog Nikole? Pobegao majci i udavio se u moru u Grčkoj

I. N.
Vreme čitanja: oko 2 min.

Dečaka su pronašli kako pluta u vodi

Foto-ilustracija: Shutterstock

Grčka policija gleda snimke sigurnosnih kamera u Arviju na Kritu, gde se juče utopio sedmogodišnji dečak Nikola, koji se iskrao iz kuće i otišao sam na plažu.

Mališan je bio kod kuće sa majkom i mlađim bratom, kada je tražio da ide do plaže koja je udaljena nekoliko desetina metara od kuće. Pošto mu majka nije dala da ide da pliva, dečak se iskrao iz kuće i otišao sa drugarom do vode.

Ubrzo je majka krenula da ga traži, ali su talasi već odneli njenog sina. Dečaka su nešto posle 13 časova pronašli kako pluta u vodi.

Prema pisanju medija, more je bilo nemirno i dečaka je verovatno odneo snažan talas.

"Roditelji su ga tražili, izašao je iz kuće, a da im nije rekao. Dečak je mnogo voleo more, redovno je išao na plažu. Kada su ga pronašli, bilo je prekasno", rekao je Pavlos Baritakis, gradonačelnik Vjanosa.

Meštanin je video dečaka kako pluta u vodi i odmah je pozvao pomoć.

"Nije bilo vetrovito, ali je bilo talasa, more je veoma opasno, jer ima struje. Struja ga je odnela odatle i unela u luku, ali u stanju u kome je izgubio svest. Imao je slab puls, ali nije disao, neki ljudi koji su znali prvu pomoć su pokušavali da ga povrate, došla je Hitna. Niko ga nije video na plaži", rekao je očevidac.

Kako piše Protothema, sigurnosne kamere postoje na banderi u blizini plaže, ali su isuviše daleko da su mogle da snime šta se tačno dogodilo u subotu kada je mali Nikola stradao. U toku je provera i drugih snimaka.

Inače, u pitanju je porodica rodom iz Albanije, koja se pre nekih pet godina doselila na Krit. Komšije o roditeljima stradalog dečaka imaju samo reči hvale.

Želja roditelja je da Nikolu sahrane u Albaniji, zbog čega je pokrenuta akcija prikupljanja novca za sahranu, jer sami ne mogu to da priušte.

(Telegraf.rs)