Trka protiv vremena: Urušila se zgrada, više od 50 osoba ostalo zatrpano u ruševinama

O. S.
Vreme čitanja: oko 1 min.

U trenutku nesreće na zgradi je radio tim od 75 radnika, a 24 osobe su izvučene iz ruševina

Tanjug/AP

U Južnoafričkoj republici u toku je velika akcija spasavanja, nakon urušavanja zgrade koja je bila u izgradnji u gradu Džordž, koji se nalazi u provinciji Zapadni Kejp. Kako je preneo BBC, prema poslednjim informacijama četiri osobe su poginule, dok je najmanje ostalo zatrpano ispod ruševina!

U trenutku nesreće na zgradi je radio tim od 75 radnika, a 24 osobe su izvučene iz ruševina. Većina izvučenih zadobila je teže povrede zbog čega su hitno prebačeni u bolnicu. Najmanje dve osobe su preminule od zadobijenih povreda na putu do bolnice.

"Zgrada se urušila u 14,09 sati u ponedeljak. Potvrđeno je da je u njoj bilo 75 radnika", rekao je Alan Vinde, premijer provincije.

Spasilačke službe imaju sve manje vremena da dođu do eventalno preživelih. Priobalni grad džordž nalazi se oko 450 kilometara istočno od Kejp Tauna.

"Naše misli su sa porodicama koje su pogođene tragedijom, nadamo se da će oni uskoro čuti dobre vesti", rekao je gradonačelnik Ald Van Vik.

Na licu mesta je više od sto spasilaca sa specijalno obučenim psima. Dovezena je i teška mehanizacija za uklanjanje ruševina- spasilačke ekipe su navodno uspele da stupe u kontakt sa nekim od zatrpanih radnika i njihovo izvlačenje se ubrzo očekuje.

"U jednom trenutku sam videla radnika na zgradi i već u sledećem se sve srušilo uz veliku buku. Traumatično. Vrlo tužno", rekla je Tereza Jevi, jedan od svedoka tragedije za Rojters.

(Telegraf.rs)