Policija suzila potragu za nestalim dečakom Arijanom (6): "Moramo realno da sagledamo situaciju"

A. R.
Vreme čitanja: oko 1 min.

U nedelju je više od 800 službenika bilo angažovano u potrazi za dečakom, što je najviše do sada, međutim, vlasti su odlučile da potragu suze jer su stvari "više nego izvesne"

Foto: Polizei

Potraga za nestalim Arijanom (6) iz Nemačke, koji je prošlog ponedeljka oko 19.30 časova išetao iz porodične kuće u čarapama i tankom džemperu, biće sužena jer je, prema rečima portparola nemačke policije Hajnera van der Verpa, "došlo vreme da realno sagledaju situaciju".

U nedelju je više od 800 službenika bilo angažovano u potrazi za dečakom, što je najviše do sada, međutim, vlasti su odlučile da potragu suze jer su stvari "više nego izvesne".

Iz policije navode da ne žele da odustanu da će dečaka pronaći život, ali da je vreme da "budu realni".

To znači da će svih 25 raspoređenih vojnika biti vraćeno u svoje kasarne, a da će na licu mesta biti policija sa oko 100 ljudi.

Prema rečima portparola, policija više neće pretraživati u celini, već na osnovu "događaja" ili novih "ideja i tragova".

"Opet smo pronašli tragove stopala tokom vikenda", rekao je portparol i dodao da postoji mogućnost da pripadaju dečaku.

Podsetimo, Arian je dečak sa autizmom i neprimetno je prošle sedmice napustio roditeljski dom. Od tada stotine pripadnika hitnih službi pretražuje dečakov rodni grad i okolinu.

Službe Hitne pomoći su u nedelju uveče ponovo tragale za Arijanom koristeći takozvanu tihu strategiju. Prema navodima policije, o tome je razgovarano sa stručnjakom za autizam.

Prethodno je, između ostalog, puštana glasna muzika i vatromet jer bi se to dečaku dopalo.

(Telegraf.rs)