Kraljica Elizabeta ima rođaka u Nemačkoj? On je jedan od potomaka iz afera kralja Edvarda, bilo ih je 17

Vreme čitanja: oko 1 min.

Njegova baka Berta, koja ga je odgajila nakon rane smrti njegove majke, zapravo je nosilac kraljevske krvi

Foto-kolaž: ORF, Tanjug/AP

Nemački komičar Hape Kerkling (59) istraživao je svoje poreklo i naišao na podatak da je navodno u srodstvu sa pokojnom britanskom kraljicom Elizabetom II.

U pitanju je čovek koji je davne 1991. godine jako uspešno oponašao holandsku kraljicu Beatriks (85), a kako pišu nemački mediji, izgleda da mu to "leži zbog plave krvi koja teče njegovim venama".

Podsetimo, Hape se prerušio u kraljicu Beatriks tokom njene posete Berlinu 1991. godine i prevario službenika obezbeđenja kako bi ušao u palatu Belevue.

Inače, nemački komičar godinama proučava njegovo poreklo i analizira porodično stablo čak iz 13. veka. Međutim, najnovije zapažanje koje ga dovodi u vezu sa poznatim britanskim monarhom je zapanjujuće.

Kraljica Elizabeta II, koja je preminula u septembru 2022. godine u 96. godini, i Hape imaju zajedničkog pretka. U pitanju je kralj Edvard VII, najstariji sin kraljice Viktorije.

Kraljica Viktorija, poslednji pripadnik kuće Hanover na britanskom tronu. Foto: Wikipedia/Alexander Bassano

Njegova baka Berta, koja ga je odgajila nakon rane smrti njegove majke, zapravo je nosilac kraljevske krvi. Bertina majka i kralj Edvard su navodno imali aferu što uopšte ne čudi javnost jer je monarh bio poznat po vanbračnim vezama.

Kralj Edvard VII je, kako se navodi, imao čak 55 vanbračnih veza i 17 dece koje nikada nije priznao. Za jedno dete kažu da je u pitanju Berta, baka nemačkog komičara, prenosi Bild.

Međutim, trenutno ne postoje dokazi o ovoj realciji između britanske i nemačke porodice.

(Telegraf.rs)