Bečka policija o nestanku male Danke: "Razgovarali smo sa svedokom i pregledali snimak"

E. S.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Kriminalistička policija u Beču sprovodi istragu o nestalo srpskoj devojčici

Foto: Telegraf, Mateja Beljan, Privatna arhiva

Austrijska policija razgovarala je s autorom snimka iz Beča, na kojem se vidi devojčica koja liči na malenu Danku Ilić, dvogodišnju devojčicu koja je 26. marta nestala u Banjskom Polju u okolini Bora.

"Obavili smo razgovor sa svedokom i pregledali video koji je snimio. Tačne okolnosti, posebno radi li se o nestaloj devojčici, predmet je istrage koja je u toku i sprovodi je kriminalistička policija Beča", naveli su iz bečke policije za Dnevnik.

Podsetimo, austrijsku policiju kontaktirala je naša policija, nakon što se njima obratio muškarac koji je 30. marta na tramvajskoj stanici u centru Beča snimio devojčicu koja liči na nestalu Danku. Ta devojčica bila je u pratnji dve žene, za koje se veruje da su Rumunke.

Iz bečke policije nisu otkrili šta su utvrdili o snimljenoj devojčici i ženama koje se vide na snimku, ali ni podatke o eventualnim pozivima građana koji bi mogli pomoći u rasvetljavanju ovog slučaja.

Podsetimo, potraga za malom Dankom ušla je osmi dan, a na području Bora su brojne policijske ekipe koje češljaju svaki pedalj ne bi li našli dete.

(Telegraf.rs)