Pomoćnik Alekseja Navaljnog napadnut čekićem u Litvaniji

M. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Pomoćnik Alekseja Navaljnog napadnut čekićem u Litvaniji

Foto: Tanjug/AP

Dugogodišnji pomoćnik preminulog ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog Leonid Volkov napadnut je danas u litvanskoj prestonici Vilnjusu, izjavila je bivša portparolka Navaljnog Kira Jarmiš.

"Volkov je upravo napadnut ispred svoje kuće. Neko je razbio staklo na automobilu i poprskao mu suzavac u oči, nakon čega je napadač počeo da Leonida udara čekićem'', napisala je ona na svom profilu na mreži X.

Litvanska policija saopštila je da je primila dojavu o tome da je jedan muškarac pretučen ispred svoje kuće i da je istraga u toku, prenosi Rojters.

Veliki broj članova organizacije ''Fondacija za boru protiv korupcije'' Alekseja Navaljnog, uključujući i Volkova, prebegao je u Litvaniju.

Volkov je nakon napada obećao da će nastaviti borbu protiv ruskog predsednika Vladimira Putina.

"Nastavljamo raditi i nećemo odustati", rekao je u snimku objavljenom na Telegramu rano u sredu poručivši da će nastaviti borbu protiv ruskog predsednika Vladimira Putina i nakon što je čekićem napadnut ispred svoje kuće u baltičkoj državi.

Volkov (43) je nakratko bio hospitalizovan nakon napada kasno u utorak, koji je izazvao bes litvanske vlade, piše Guardian.

"Čovek me napao u dvorištu, udario me 15-ak puta po nozi. Osećam bol kada hodam. Slomili su mi ruku. Doslovno su hteli da naprave šniclu od mene", rekao je Volkov u Telegram objavi.

(Telegraf.rs/Tanjug)