Otkrio koliko je Putin izgubio vojnika u Avdijivki, sada su ga našli mrtvog

I. N.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Objava Morozova je izazvala oštre kritike visokih ruskih propagandista koji su ga optužili za "klevetanje ruskog ministarstva obrane"

Foto: Tanjug/AP

Andrej Morozov, poznati ruski bloger i zagovornik rata u Ukrajini, navodno je počinio samoubistvo nakon što je izazvao bes svojom objavom u kojoj tvrdi da je ruska vojska izgubila 16.000 vojnika tokom zauzimanja istočno-ukrajinskog grada Avdijivke, piše Guardian.

Morozov, poznat pod pseudonimom Murz na Telegramu, bio je ultra-nacionalistički bloger koji je učestvovao u borbama uz podršku ruskih separatista na istoku Ukrajine 2014. godine i takođe je učestvovao u napadu Rusije na Ukrajinu 2022. godine.

U nedelju je Morozov napisao svojim pratiocima na Telegramu, kojih je 120.000, kako je Rusija izgubila 16.000 vojnika i 300 oklopnih vozila tokom nekoliko meseci borbi za Avdijivku.

Njegova objava izazvala je oštre kritike visokih ruskih propagandista koji su ga optužili za "klevetanje ruskog ministarstva obrane".

U svojim poslednjim porukama u utorak ujutro Morozov je najavio svoje samoubistvo i rekao da je bio pod pritiskom svojih nadređenih da izbriše objavu koja detaljno opisuje broj žrtava u Avdijivki. Nekoliko osoba bliskih Morozovu potvrdilo je njegovu smrt.

(Telegraf.rs)