Bivši direktor Fronteksa kandidat stranke Marin Le Pen

B. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Legeri saopštio da će se pridružiti francuskoj krajnje desničarskoj stranci "Nacionalno okupljanje"

Foto: JANEK SKARZYNSKI / AFP / Profimedia

Bivši direktor Fronteksa, Agencije EU za kontrolu granica, Fabris Legeri saopštio je da će se pridružiti francuskoj krajnje desničarskoj stranci Nacionalno okupljanje koju predvodi Marin Le Pen i da će se kao kanidat te stranke nadmetati na evropskim izborima u junu ove godine, preneli su danas francuski mediji.

"Nacionalno okupljanje (RN) ima konkretan plan i kapacitet da ga sprovede. Odlučni smo da se borimo protiv preplavljenosti migrantima, što Evropska komisija i evrokrate ne smatraju problemom, već projektom. To mogu lično da vam potvrdim", rekao je Legeri sinoć u intervjuu za pariske Nedeljne novine, prenosi dnevnik Figaro.

Ovaj 55-godišnji francuski državni službenik bio je na čelu Fronteksa od 2015. do 2022. godine, pre nego što je dao ostavku.

Foto: Tanjug/AP

"Moj cilj je da svoje iskustvo i stručnost stavim u službu Francuza. S obzirom na to da sam vodio Fronteks skoro punih sedam godina i radio za državu oko trideset godina, posebno u sferi bezbednosti i upravljanja imigracijom, ova je moja odluka je dosledna. Evropski izbori 9. juna predstavljaju jedinstvenu priliku da se Francuska i Evropa vrate na pravi put", rekao je Legeri.

Partija Nacionalno okupljanje Marin Le Pen vodi u anketama uoči evropskih izbora u Francuskoj.

(Telegraf.rs)