Neverovatan snimak spasavanja: Policajac herojskom reakcijom reanimirao trogodišnju devojčicu

M. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Neimenovano trogodišnje dete se u međuvremenu oporavilo i vratilo kući

Printskrin: Facebook/Ashland Police Division

Zbog brze reakcije policajca iz Ešlanda u Ohaju trogodišnja devojčica ima drugu šansu za život.

Nesreća se dogodila 8. januara oko 21.10 časova. u gradu Ešlend u Ohaju – oko 100 kilometara jugozapadno od Klivlenda – kada su dispečeri hitnih službi poslali policiju u kuću u ulici Kotidž zbog prijave da je trogodišnja devojčica bez znakova života nakon što je pala i udarila glavom, navodi se u saopštenju policije Ešlenda, javlja ABC News.

Policajac Soren Osika (23), zajedno sa još nekoliko kolega, odmah je započeo napore da spase život devojčice i pozvao hitnu pomoć.

"Bez oklevanja, policajac Osika je započeo reanimaciju kako bi obezbedio neophodnu cirkulaciju i kiseonik koji su joj potrebni za život. U roku od nekoliko sekundi, dete je počelo da diše samostalno, ali je onda ponovo naglo prestalo", saopštio je policijski odsek Ešlenda u opisu incidenta.

"Policajac Osika je nastavio sa reanimacijom sve dok devojčica nije počela da diše i reaguje. Policajci su se brinuli o detetu dok hitna pomoć nije stigla na lice mesta i preuzela devojčicu, te je odvezla u bolnicu."

Policija je, nakon herojstva policajca Osike, iskoristila priliku da podseti građane koliko obuka za reanimaciju može biti kritična.

"Ovaj incident naglašava važnost obuke za reanimaciju", navela je policija.

"Policija će ove godine proći obuku osvežavanja kako bi se oficiri bolje pripremili za takav scenario. Podstičemo sve da postanu sertifikovani u reanimaciji, jer ove veštine spasavanja života mogu napraviti značajnu razliku u hitnim slučajevima kao što je ovaj", dodaje se u saopštenju.

Neimenovano trogodišnje dete se od tada oporavilo i vratilo kući.

"Nesebične akcije osoblja službe javne bezbednosti često ostaju neprimećene. Ovaj incident je sjajan primer saosećanja, ravnoteže i posvećenosti policajaca policijske divizije Ešlend. Herojski postupci policajca Osike podsećaju nas na neprocenjivu ulogu organa za sprovođenje zakona u našim zajednicama", zaključuje se u saopštenju.

(Telegraf.rs)