Ovo su baka i deka koji su se živi skuvali u kući: Čačkali kotao, u sobama bilo preko 70 stepeni

I. N.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Par se početkom godine žalio rođacima da kotao nešto ne radi kako treba

Foto: Shutterstock

Stariji bračni par tragično je stradao u svom domu, a nakon što je kotao za grejanje dostigao temperaturu preko 500 stepeni Celzijusa (1.000 stepeni Farenhajta) i doveo do toga da se supružnici "skuvaju živi".

Džoan Litldžon (84) i Glenvud Fauler (82) pronađeni su mrtvi u svom krevetu 6. januara, a nakon što je porodica policiji prijavila da tri dana ne mogu da stupe u kontakt sa njima. Prethodno su ih rođaci posetili nakon Nove godine, kada se bračni par požalio da je u kući hladno jer "kotao nešto zeza".

Prema izjavama rođaka, nešto su čačkali oko kotla i potom su baku i deku ostavili same u kući. Posle toga više nisu mogli da stupe u kontakt sa njima.

Kada su policajci uspeli da uđu u kuću kroz prozor spavaće sobe, odmah su osetili neverovatnu vrelinu. Odmah su obavestili centralu da je u kući nenormalno vruće i apelovali da dođu Hitna pomoć i vatrogasci.

Džoan pronađena mrtva kraj supruga Foto: Facebook

Širom su otvorili sve, a nakon 20 minuta luftiranja, temperatura u kući bila je veća od 50 stepeni Celzijusa. Kada su lekari stigli i pokušali da izmere telesnu temperaturu mrtvih supružnika, toplomer je pokazao maksimalnih 42.

Vatrogasci su odmah po dolasku sišli u podrum da provere kotao i osećali su se kao da su ušli u kuću koja gori. Navodno je kotao bio usijan i dostigao je temperaturu od 537 stepeni Celzijusa. Nije jasno kako nije došlo do kratkog spoja ili eventualnog požara.

Glenvud se žalio da kotao ne radi dobro Foto: Facebook

Prema lekarima sa klinike Mejo, prosečna telesna temperatura kod čoveka kreće se od 36,1 do 37,2, a ukoliko temperatura pređe 40, odmah treba pristupiti snižavanju temperature i potražiti pomoć lekara.

(Telegraf.rs)